Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin Ethereum Satıyor Mu? Neden Borsalara Taşıdığını Sonunda Açıkladı!

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, son dönemlerde borsalara gönderdiği milyonlarca dolar değerinde ETH hakkında ilk defa konuştu.

Geçtiğimiz aylar boyunca Vitalik Buterin’in peş peşe borsalara gönderdiği milyonlarca dolar değerinde Ethereum’a yer vermiştik. Kurucu tarafından yapılan bu transferler “Acaba Vitalik Buterin Ethereum satışı mı yapıyor?” sorusunu beraberinde getirmişti. Süreç içerisinde bu transferlere dair hiçbir açıklamada bulunmayan Buterin, konu hakkında ilk defa konuştu.

Vitalik Buterin Warpcast uygulaması aracılığıyla yaptığı açıklamada, borsalara gönderdiği Ethereumların satış amaçlı değil hayır kuruluşlarına yapılan bir yardım amacıyla transfer edildiğini vurguladı.

Yardım amacıyla gönderilen Ethereumların hayır kuruluşları tarafından masrafların karşılanması amacıyla zaman zaman satılabileceğini ifade eden kurucu, kendisinin 2018 yılından bu yana kişisel getiri için hiç Ethereum satmadığını belirtti:

“Vitalik borsaya XXX miktar Ethereum gönderiyor” şeklinde bir makale görürseniz, bu aslında benim yaptığım bir satış işlemi değil. Neredeyse her zaman bir hayır kuruluşuna, kar amacı gütmeyen bir kuruluşa veya bir projeye bağışta bulunuyorum. Alıcılar da bazen masraflarını karşılayabilmek ve operasyonlarını sürdürebilmek için bu Ethereumları satmak durumunda kalıyor. 2018’den bu yana kişisel getiri için Ethereum satmadım.

Kurucu son 2 ayda kripto para borsası Bitstamp’e 7,23 milyon dolar değerinde 4.400 ETH transfer etmişti. Vitalik Buterin ayrıca ağustos ayının başında kripto para borsası Coinbase’e 1 milyon dolar değerinde 600 ETH transfer etmişti.

Vitalik Buterin son olarak maddi açıdan zor günler geçiren Gemini’ye 15 milyon dolar, bir diğer ABD’li kripto para borsası Coinbase’e ise 500 bin dolar göndermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!