Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin: Ethereum’un Yönetim Modeli Hak Ettiği Değeri Görmüyor

Ethereum Vakfı başkanı ve Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, yaptığı açıklamada Ethereum ağının yönetim modelinin kripto para sektörü tarafından hak ettiği değeri görmediğini iddia etti.

Başarılı yönetici, Ethereum’un hali hazırda kullandığı yönetim metodunun son derece efektif bir şekilde işlediğini ifade ederken, buna karşın sektörün bu yönetim modeline hak ettiği övgüleri yapmadığını belirtti.

Buterin, şöyle konuştu:

”Bana kalırsa Ethereum’un yönetim modeli şu anda sektör tarafından hak ettiği ilgiyi ve övgüyü görmüyor. Çünkü bu, bizim cool bir isim ekleyip pazarlamalasını yapabileceğimiz bir şey değil. Dürüst olmak gerekirse, doğru bir moderasyon da diğer ağlar için pek ön planda olan bir şey de değil. Biz topluluk olarak her zaman sınırları bildik ve limitleri çok aşmak istemedik. Ancak gerçeğe baktığınızda insanlar bazı yönetim modellerinden memnun değiller. Sonuçlara bakacak olur isek de, Ethereum’un modeli çok iyi işliyor.”

Buterin, ağın son derece hızlı ve efektif işlediğini ifade ederken geri bildirim mekanizmalarının da çok aktif olduğuna vurgu yaptı. Başarılı isim, geçtiğimiz aylarda yaşanan hard fork ertelenmesi noktasında işlerin birkaç saat içinde hallolduğunu ve Ethereum’un yönetim modeli sayesinde bunun gerçekleştiğini de sözlerine ekledi.

Buterin son olarak iyi bir yönetim modelinin bir ağ için olmazsa olmaz olduğunu söylerken, bunu göz ardı eden merkezi olmayan proje ve uygulamaların başarılı olma şansının ise düşük olduğuna vurgu yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment