Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin Kripto Paraların Günlük Hayatta Kullanılacağı Yerleri Sıraladı!

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, kripto paraların günlük hayatta kullanılabileceğine inandığı alanları paylaştı.

Vitalik Buterin 12 Haziran tarihinde Twitter aracılığıyla paylaştığı gönderide, kripto paraların günlük hayatta kullanılabileceğine inandığı çeşitli alanları sıraladı.

Buterin’in 7 başlık altında yayınladığı gönderisinde, zero knowledge (ZK-sıfır bilgi) teknolojisine ne kadar önem verdiği dikkat çekti.

zk-SNARKS teknolojisi ile kimlik ve kimlik bilgilerinin günlük kullanımında güvenli ve gizli bir şekilde doğrulanabileceğini belirten Vitalik Buterin, kripto paraların ayrıca eşler arası (P2P) sınır ötesi ödemelerde de çok düşük ücretler alınarak ve kullanıcı deneyimini iyileştirerek de kullanılabileceğini belirtti.

Öte yandan merkeziyetsiz sosyal medya platformları için de kripto paraların kullanılabileceğini ifade eden Ethereum kurucusu, gizlilik konusunda da kripto paraların başarısına değindi. zk Validiums teknolojisine de yer veren Vitalik Buterin, net bir örnek vermese de bu teknoloji kurumsal uygulamalarda veri bütünlüğünü ve güvenliğini sağlamak için kullanılabilir.

Son olarak sansüre dayalı oylama sistemine yer veren Vitalik Buterin, bu örneği ile de gizli ve güvenli oylama sistemleri yapılabileceğini ima etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!