Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin-ABD Korelasyonunda Tarihin En Düşük Seviyesi: Ne Anlama Geliyor?

Bitcoin (BTC) ve ABD hazine tahvilleri arasındaki korelasyon dikkat çeken bir seviyeye düştü.

Yatırım ve danışmanlık şirketi Barchart tarafından aktarılan verilere göre Bitcoin ve ABD hazine tahvilleri arasındaki korelasyon son 14 yılın dip seviyesine geriledi.

Bu hafta başında korelasyon eksi 53’e kadar geriledi. Hazine tahvilleri, yatırımcıların ABD hükümeti tahvillerini satın aldıklarında ne kadar kazanç elde edebileceklerini göstermektedir.

Bitcoin genellikle daha riskli bir varlık olarak kabul edilirken, Hazine tahvilleri güvenli liman olarak görülmektedir. Korelasyonun negatif olması, yatırımcıların riskli varlıklardan uzaklaşıp güvenli liman varlıklara yöneldiğini veya tam tersini göstermektedir.

Bu durumda yatırımcıların daha ziyade risk varlıklarını değil güvenli ve sakin yatırım araçlarını tercih ettiği görülmektedir. Makroekonomik ortamın belirsiz seyretmesi Bitcoin fiyatını daha fazla düşüşe sürükleyebilecek faktörler arasında görülmektedir.

Faiz kararı sonrası dikkat çekiyor

Bu verinin ABD’nin açıklayacağı faiz kararı öncesinde bu kadar gerilemesi dikkat çeken bir ayrıntı oldu. Tahvil stratejistleri, Hazine tahvillerinin yakın gelecekte durağanlaşmasını ve bu yılın sonunda hafif bir düşüş yaşayabileceğini belirtti.

ABD 10 yıllık Hazine tahvili getirisi, yatırımcıların ABD Merkez Bankası’nın (FED) birden fazla faiz indirimi yapmasını beklemesi nedeniyle bu yıl keskin bir düşüş yaşadı. Ancak, beklenenden güçlü ekonomik veriler ve sürekli yüksek seyreden enflasyon nedeniyle yeniden yükseldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!