Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin: Rothschild’ların ‘Gücü’ Kripto Paralara Da Uzanır Mı?

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Rothschild‘ların kripto para piyasasına giriş yapacağı dedikodularının üzerine Rothschild’ların bankacılık imparatorluğunun gerçekten o kadar güçlü olup olmadığını sorguladı.

Eski-Para-Tipi Yüksek Sosyete İnsanları

Buterin 26 Mayıs tarihinde /r/ethereum subreddit bölümündeki bir çok gönderide Rothschild’ların projesinin etkilerine ve ailenin piyasanın etkili bir gücü olması durumundaki kritik bakış açısına odaklandı.

” ‘Rothschild’lar’ şimdilerde dikkate alınacak kadar iyi organize olmuş bir grup mu ki?”

”Eğer eski para tipi yüksek sosyete kendi para birimlerini yaratmak istiyor ise, hiç durmasın ve yapsın, bu onlar için daha fazla güç demek; kısmen daha özgür bir piyasada görüşürüz.”

” Rothschild’lar gerçekten de komplo teoristlerinin inandığı kadar güçlü mü yoksa sadece çok fazla pompalanmış eski para sosyetesinden ibaret bir grup mu?

Öğrenmeme ve karar vermeme yardım edin!”

 

Rothschild IMMO Projesi Söylentileri Artmakta

IMMO projesinin yerel kripto para endüstrisi basını tarafından ilk duyulduğu an geçen hafta olmuştu. Eldeki bütün bilgiler dedikodulara ve sızdırılan bilgilere dayansa da Rothschild’ların değeri altın veya buna benzer bir ürüne endeksli Tether benzeri bir stabilkoin piyasaya süreceği düşünülmekte.

Diğer teoriler ise IMMO‘yu, The Economist isimli bir yayının 1980’lerin sonunda gene Rothschild’lar tarafından sahip olunan bir ”dünya para birimi” konsepti ile bağdaştırmakta.

Reddit kullanıcılarının cevapları kripto para birimi ile ilgili zincirleme bir  etkisi olabileceği ile ilgili düşünceleri ve söylentileri doğruladıktan sonra bile  Buterin, Rothschild Hanedanlığının bu denli güçlü olduğuna inanmadı, inanamadı.

Orijinal gönderisine sonradan bir ekleme yapan Buterin şunları ilave etti:

” Cevapları gördükten sonra bakış açımı güncelledim ve yeni bakış açım, onların sadece eski-para-tipi yüksek sosyete pozisyonlarında doğmuş insanlar olduklarıdır ve bunların ötesinde bir şey oldukları teorileri oldukça temelsiz ve dayanaksızdır,”

Daha önce Rothschild’lar tarafından yapılmış üçüncü taraf içeren deneyler herhangi bir etki yaratamamıştı. Geçen senenin Temmuz ayında Rothschild Investment Corporation, Bitcoin Investment Trust‘a yatırım yapmıştı. Firma GrayScale firmasının Bitcoin yatırım aracı olan GBTC‘ye  210.000 dolarlık yatırım yapmıştı. 

Grayscale’in bir yan kurumu olduğu Digital Currency Group aralarında CoinDesk, BitPay ve Blockchain’in de olduğu bir sürü iyi bilinen kripto para işletmesine yatırım yapmıştı.

Daha sonra 2018 Şubat ayında Rothschild hanedanlığı Bitcoin’e daha fazla dahil olmuş ve Rothschild Group üyesi Goldman Sachs firması Poloniex kripto para borsasını, şirket hisselerinin çoğuna sahip olduğu Circle tarafından satın almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment