Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Verge Yaşadığı Krizin Ortasında Bitfinex’e Eklendi – Fiyat Düşüşüne Etkisi Olacak Mı?

Geçenlerde yaşanan madencilik açığı ve saldırısı yüzünden Verge fiyatları neredeyse yarı yarıya düşüş yaşadı ve şu an acil bir yükselişe ihtiyaç duyuyor. XVG bu hafta %27‘den daha fazla düşüş yaşadı ve hiçbir şekilde toparlama emareleri göstermiyor. Verge’nin basın saatine göre birim fiyatı 0,0376 dolar seviyelerinde gezinmekte.

Bitfinex işlemlerinin etkisi hala kendini göstermiyor. Şu an için XVG’nin çoğu işlemi Binance üzerinden Bitcoin eşleşmesi ile yapılmakta. Bu sebeple aslında yakın zamanda yaşanan BTC fiyat kırılması da XVG’nin dolara karşı olan duruşunu sarsmada etkili oldu. Verge’nin Tether‘a karşı olan piyasa işlem oranı ise gerçekten çok az bir miktarda.

”Bitfinex , Verge Currency’nin (XVG) alım satım işlemlerini duyurmaktan memnuniyet duyar. Para yatırmalar aktif hale getirildi ve alım satım için hazırız.”

Yeni listelemenin Verge kullanımını arttıracağına inanılmakta. Verge’nin ticari eşleri ise şu şekilde:

”XVG kripto para birimi BTC, ETH, USD, GBP, EURO ve JPY’ye karşı kullanılabilecek. Margin trading (marj ticareti) ve P2P işlemleri emir defteri yeterince likidite elde edince aşamalı olarak sağlanacak.”

Ancak bu eşlerin ne kadar likit olacağı bilinmiyor. Bitfinex itibari para bulundurmuyor bu sebeple bu eşleşmelerin bazıları itibari para birimleri ile değil de  kripto varlıkları ile gerçekleştirilebilir. USDT de XVG fiyatını belirlemede önemli bir etken olabilir.

Bitfinex Bitcoin ticareti için en aktif borsalardan birisi olmaya devam ediyor ancak daha büyük bir BTC likidite oranının XVG’yi arttıracağı veya daha da dibe batıracağı hala bilinmezliğini korumakta. Bu yeni anons Verge’nin bir saat içerisinde %3 düşüş yaşayıp 0.038 dolar değerine düştüğü başka bir piyasa çöküşü sırasında meydana geldi.

Verge Saldırı Altında Mı?

Büyük ihtimalle Verge fiyatı için problem yaratan en büyük sorun bir ay arayla yaşanan iki madencilik saldırısı oldu. Daha kötü olan ise bazılarının başka bir saldırının daha gayet mümkün olduğunu düşünmesi. Bu bütün Verge topluluğunu blockchain teknolojisine karşı da ürkek ve tetikte bir hale soktu.

Verge ağı beş algoritma tarafından kazılıyor ve bunlardan bazıları GPU madencilik alanlarını kolayca ele geçirebilen ve blokları daha hızlı kazabilen güçlü ASIC madenciliği saldırılarına karşı dayanıksız.

Şimdiye kadar kripto paraya olan güveni neredeyse tamamen yıkabilecek olan herhangi bir rollback transaction veya çifte harcama saldırısı olmadı. Yaşanan saldırılar sadece madencilik saldırılarından ibaretti.

”Ne zaman bir karpuz alsam karpuzuma tokmakla vuruyorum çünkü bunun onu daha güçlü yapacağına inanıyorum.”

Görünüşe göre Verge projesi bu fırtına ile baş etmek zorunda. Verge ve teknik meseleler hakkında yapılan eleştirilerin yer aldığı Reddit gönderilerinin silindiği bile oldu. Geçmişte Verge projesi bazı önemli gelişmeler yapıp ilerleme kat ederek bu eleştirilerin önünü kesmeyi başarmıştı. Ancak Verge’yi küresel bir kabul ile beraber geleceğin kripto para birimi yapacakları yönündeki vaatler elde edilen başarılar ile örtüşmemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment