Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Blockchain Etkinliği Başkan Mao Zedong Gösterisi Yüzünden Tepki Topladı

Şuan devam etmekte olan bir blockchain konferansı organizatörleri, etkinliğin reklamını yapmak için önceki Çin Komünist Partisi Başkanı Mao Zedong taklidini yapan bir kişiyi sunucu olarak kullanınca, Çinli kripto para medya şirketleri konferansı boykot ettiklerini açıkladılar.

İki gün sürecek olan ve pazartesi günü başlatılan Bo’Ao Blockchain Forum for Asia (Bo’Ao Forum ile karıştırılmasın) isimli konferans Çinli blockchain ve kripto para medya firması BiKuai.org tarafından ortak sunulan bir etkinlik.

Ancak başlangıcın üzerinden daha saatler geçmesine rağmen Çinli sosyal medya platformu Weibo ve WeChat üzerinde etkinlik organizatörü tarafından kiralanan bir aktörün, Çin’in çok ‘ünlü’ lideri Mao Zedong taklidi yaparak hoş geldiniz temalı bir konuşma yaptığı video yayınlandı.

Xu Guoxiang isimli Aktör videoda şunları ifade ediyordu:

”Mao Zedong adına bugün burada olan bütün katılımcılara teşekkür etmek istiyorum. Ve etkinliğin son derece başarılı olacağını umut ediyorum.”

Videonun bir kaç versiyonu hatta etkinlik bile eyalet tarafından dakikasında sansürlenmiş olsa bile video anında Çinli sosyal medya platformlarında viral haline geldi.

Klip ortalarda gezinirken sabah etkinlikte bulunan BTC123 ve Jinse Finance gibi bir kaç blockchain medya şirketi etkinliğin bu hareketinin yasal olarak tartışılabilir bir konu olduğunu açıkladılar. Daha sonra olası bir hükumet tepkisinden korktukları için organizasyonla hiçbir ilgileri bulunmaması adına etkinliği boykot ettiklerini açıkladılar.

2007 yılında Çin Ticaret Bakanlığı yüksek düzeydeki Çinli liderlerin reklamsal aktivitelerde gösterilmesini yasaklamıştı ancak mevzu bahis etkinlikte yapıldığı gibi taklit şeklinde yapılması konusunda herhangi bir yasak şu an için bulunmamakta.

Tanıtıma gelen yoğun eleştiriler yüzünden etkinlik organizatörü BiKuai bir açıklama yapıp bu olayın etkinlik öncesi aktörle yaşanan iletişim eksikliğinden kaynaklandığını belirtti.

Açıklama şu şekilde konuya yaklaşıyor:

”Xu tarafından yapılan mükemmel konuşma seyirci tarafından büyük alkış aldı.. ancak bu sadece onun kendi fikrini yansıtır, etkinlik organizatörünün değil.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment