Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasalarında Düşüş Yaşanıyor

Kripto para piyasalarında düşüş trendi devam ediyor. Coin Market Cap verilerine göre ilk 10 sırada olan koinlerin  hepsinde değer kaybı yaşanırken; özellikle de Cardano (ADA) ve Bitcoin Cash (BCH) geride kalan bir hafta içinde neredeyse yüzde 30’luk değer kaybı yaşamış durumda.

İşin Bitcoin tarafında da durum hiç iç açıcı değil. Aralık sonundan beri yatırımcısının bir yükseliş umudu aradığı Bitcoin, dönem dönem artışlar yaşasa da, son bir aylık süreçte yaklaşık yüzde 35’lik bir değer kaybına uğradı. 6 Mayıs civarı neredeyse 10 bin dolarlara gelen Bitcoin fiyatı, ondan sonra ciddi bir düşüş yaşayarak, şu sıralar 7 bin 250 dolarlardan işlem görüyor.

Bitcoin price chart

Ethereum’da da işler beklenildiği gibi gitmiyor. Geride bıraktığımız haftada, Cardano ve Bitcoin Cash gibi ciddi değer kaybına uğrayan alt koinlerden birisi olan Etherum, şu sıralarda 533 dolarlara kadar gerilemiş durumda.

Ethereum price chart

Piyasaların toplam hacimleri de bu aralar pek umut vermiyor. Coin Market Cap verilerine göre son 30 günde yaklaşık 85 milyar dolar değer kaybına uğrayan kripto para piyasasında yer alan toplam para, an itibari ile 313 milyar dolar.

Total market capitalization chart

İlk 10 sıradaki koinler arasında en zor durumda olan hiç şüphesiz Cardano (ADA).Son 7 günde çok ciddi bir düşüş yaşayan ADA, şu sıralarda 0.18 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Bitcoin Cash için de pek umutlu bir tablo çizmek şu aşamada mümkün değil. Bu hafta içinde değerininin yüzde 26’sını kaybeden BCH, şu anda 934 dolardan işlem görüyor.

Kripto para piyasalarının düşüş trendinde olduğunu söylemek için ultra iyi yetişmiş analist olmaya gerek yok. Ancak piyasalardaki düşüş bu kadar ayan beyan olmasına rağmen, çeşitli gelişmeler de yaşanmıyor değil. Özellikle Seg Wit ve işlemci gücünde ciddi artışlar yaşanıyor. Bitcoin ağındaki bu güzel gelişmeler, teknik rakamlara da yansımış durumda.

Son olarak 27 Mayıs’ta Bit Info Charts adlı siteden elde edilen bilgiye göre, Bitcoin ağındaki ortalama işlemci gücü yaklaşık 35.75 PH/s. 

Bitcoin Hashrate historical chart

Elbette ki böyle bir düşüşte esas bakılması gereken şey, biraz da perspektifinize göre değişiyor. Piyasaya Aralık ayında giren insanlar için özellikle çeşitli alt koinlerde çok ciddi portföy kaybı yaşanırken; Bitcoin için de durum pek parlak değil. Konuya getirilen iki farklı bakış açısını harmanlayan CNBC’nin Cryptotrader isimli programının sunucusu Ran NeuNer, Bitcoin fiyatlarının bu yıl yüzde 50 düştüğünü ancak 1 Ocak 2017’ye oranla 7 katına çıktığını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment