Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin SEC’nin Solana ve Rakiplerine Karşı Tutumu Hakkında Konuştu

Ethereum (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, ABD hükümetinin kripto karşıtı politikaları nedeniyle zarar gören Solana (SOL) ve diğer projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Vitalik Buterin 30 Haziran tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden kripto araştırma şirketi Paradigm kurucusu Matt Huang’ın sorusuna cevaben, Solanave “onurlu” olarak nitelendirdiği diğer projelerin ABD hükümeti tarafından güdülen kripto karşıtı politikalar sonucunda zarar görmesinin kendini kötü hissettireceğini belirtti.

Buterin, bu mücadele sonucunda Ethereum’un tekelleşerek kazanan pozisyonu geçmesinin dahi gerçek bir kazanç olmayacağını ve uzun vadede kripto para sektörü için muhtemelen bir kayıp sayılabileceğini öne sürdü.

Diğer blockchainler rakibimiz değil, rakibimiz biz konuşurken kendini bize dayatan hızla genişleyen merkezi dünyadır.

Kurucunun ifadelerine göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yapılan mücadelede, merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosisteminin bir arada ve güçlü olması oldukça büyük bir önem arz ediyor.

SEC, Binance ve Coinbase gibi kripto para borsalarına dava açmanın yanı sıra Solana, BNB (BNB) ve Polygon (MATIC) gibi birçok demirbaş kripto parayı da menkul kıymet olarak nitelendirmişti.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %0,6 değer kaybeden ETH, son 24 saat içerisinde %0,2 düşüş yaşayarak yazım itibariyle 1.850 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!