Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin, Yaklaşmakta Olan Büyük Ethereum Güncellemesini Değerlendirdi

Ethereum’un kurucularından Vitalik Buterin, Paris’te düzenlenen etkinlik sırasında yaklaşmakta olan “The Merge” güncellemesini değerlendirdi.

Birleşme olarak da bilinen The Merge güncellemesi, Ethereum blockchainini proof-of-work algoritmasıyla çalışan bir blockchain olmaktan çıkarıp, proof-of-stake algoritmasına geçirecek.

Vitalik Buterin, Ethereum topluluğuna seslenerek yaptığı açıklamalarda, “Bu birleşme gerçekleştikten sonra, proof-of-work döneminden eser kalmamış Ethereum clientları yazabileceksiniz.” dedi.

Buterin’in açıklamalarına göre Ethereum’un yol haritasında Türkçeye “Yükseliş” olarak çevrilebilecek, orijinal haliyle “Surge” olarak adlandırılan bir süreç daha bulunuyor.

Buterin, “Ethereum, bu yol haritasının sonuna gelindiğinde artık çok daha ölçeklenebilir bir sistem haline gelmiş olacak.” dedi ve “Ethereum, yolun sonunda saniyede 100 bin işlem kaldırabilecek.” diye ekledi.

Birleşme, Ethereum’un yol haritasında her ne kadar büyük bir rol oynasa da, yapılmayı bekleyen hala çok iş var. Vitalik Buterin’in ifadelerine göre Birleşme güncellemesi tamamlandıktan sonra, yol haritasının ancak “%55’lik kısmı tamamlanmış” olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!