Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin Yaşlanma Karşıtı Araştırmaya 2.4 Milyon Dolar Ether Bağışladı

Vakfın web sitesinde Cuma günü yayımlanan bir basın açıklamasına göre, yaşla alakalı hastalıkları iyileştirmek adına kurulan ‘SENS Araştırma Kurumu’, Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin‘den 2.4 milyon dolar değerinde Ether bağışı aldı.

Kurum 2009 yılında, insanların biyolojik yaşlarını genişletmek için gençleştirme tedavilerini araştıran bir gerontolog olan Aubrey de Grey tarafından kurulmuştu. Bu araştırma sonucunda insanların eskiye oranla çok daha uzun yaşaması umuluyordu.

Basın açıklamasında “Ending Aging” kitabını gençken okuduğundan beri Aubrey’nin hayranı olarak tanımlanan Buterin, şöyle açıklamıştı:

“SENS’in çabalarını şahsen destekleme fırsatı bulacak kadar şanslı biri olduğum için çok mutluyum. İnsanlığın en büyük sorunlarından biri olan yaşlanmaya, ve onun doğurduğu hastalıklara çözüm üretmek adına çalışmaları az çok benim birçok insanın hayatını iyi yönde etkileme çabamla aynı doğrultuda.”

SENS Araştırma Vakfı, zaten anonim bir Bitcoin şirketi olan Pineapple Fund tarafından toplam 2 milyon dolarlık iki büyük bağış almıştı. İlk milyon dolarını 2017’nin Aralık ayında, geri kalanını ise 2 Şubat’ta Bitcoin olarak almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment