Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Yatırımcı Bitcoin’in 2020’de 1 Milyon Dolar Olacağını Düşünüyor

1980’li yılların sonlarında kurduğu yazılım şirketiyle beraber üne kavuşan John McAfee, yaptığı Bitcoin tahmininde hala daha iddialı olduğunu 2 Şubat’ta Twitter üzerinden vurguladı. Bitcoin’in bundan 2 yıl sonraki fiyatı hakkında tahminde bulunan McAfee, Bitcoin’in “2020 sonunda 500 bin $” olacağını söylemişti. McAfee Kasım 2017’de Bitcoin’in beklediğinden çok daha hızlı büyüdüğünü ve yaptığı bu tahmini 500 bin $’dan 1 milyon $‘a çıkardığını söylemişti. McAfee hala daha bu tahmininin arkasında duruyor.

Ancak McAfee’nin tahmini bu kadarla kısıtlı değil. Aslında McAfee bir tahmin yapmaktan ziyade bir iddiaya girdi diyebiliriz. McAfee, Bitcoin’in 2020 sonunda bu seviyeye ulaşmaması durumunda “ulusal televizyonda kendi s***** yiyeceğini” söylemişti. Bitcoin 2020 sonunda bu seviyeye ulaşmazsa ve McAfee sözünde durmak isterse bile ulusal bir televizyonun McAfee’nin bunu yapmasına izin vereceğini sanmıyoruz. Zaten McAfee de büyük ihtimalle bu tahmininin arkasında ne kadar durduğunu netleştirmek amacıyla bu kadar iddialı konuşuyor. Tabii bu demek değil ki McAfee’nin tahminin tutmazsa biraz alay etmeyeceğiz…

McAfee’ye göre uyguladığı “tahmin modeline” göre Bitcoin fiyatının 2017 sonunda 5 bin $ olması gerekiyordu. Durum “beklenenden” çok daha farklı gelişti ve Bitcoin Aralık ayında 20 bin $’a kadar yükseldi. Tüm kripto para piyasasıyla birlikte Bitcoin de o zirveye göre şu an çok daha düşük durumda. Geçtiğimiz ayla kıyasladığımızda kripto paraların toplam piyasa hacmi en az %40 daha az. Tabii bu da insanların McAfee’nin hala daha tahmininin arkasında durup durmadığını merak etmelerine yol açtı. Ne de olsa Bitcoin’in 2020’de 1 milyon $ olması için şu anki halinden 100 kat daha büyük olması gerekiyor ki bu da öyle çok kolay bir şey değil.

McAfee yakın zamanda MGT Capital Investments’taki pozisyonuna bir son verdi. Şirketin bir hidro-enerjili Bitcoin madencilik operasyonunda ciddi bir payı olduğu gibi güvenlikle alakalı ürünleri Blockchain teknolojisi ile geliştirmek gibi planları da var.

McAfee ile ilgili söylenebilecek başka bir şey ise kendisinin Ağustos ayında yaşadığımız Bitcoin fork’u sonrası oluşan Bitcoin Cash’in destekçilerinden olması. McAfee ilerleyen yıllarda en büyük kripto para olmak için Bitcoin ve Bitcoin Cash’in kendi arasında bir mücadeleye girişeceğini düşünüyor. Pek çok Bitcoin Cash destekçisi Bitcoin’in bir para birimi olarak, nakit paranın alternatifi olarak kullanılmasının çok zor olduğunu ve bu görevi asıl BCH’nin layıkıyla yerine getirebileceğini düşünüyor. McAfee BCH’yi destekliyor desteklemesine ancak BCH’ye verdiği bu destek, Bitcoin fiyatının 1 milyon $’ı göreceği tahmininde bulunmasına engel olmuyor.

Bitcoin’in Aralık 2017 dönemlerinde ulaştığı rekor seviyelere geri dönüp dönmeyeceği, bu seviyeleri aşıp aşamayacağını ancak zaman içinde görebileceğiz. Tam olarak fiyat tahmininde bulunmak zor olsa da genel olarak kripto para piyasasının öyle ya da böyle kendini toplamasını çok zor değil. Bu toparlanma gerçekleştiğinde ise McAfee’nin tahminine ne kadar yaklaşacağımızı göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment