Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

LiteCoin, LitePay Adlı Ödeme Sistemini Çıkarıyor

Kripto para dünyasının en önemli koinlerinden biri olarak gösterilen LiteCoin, üzerinde son dönemde yerleşen kasveti, yerle bir etme yolunda adımlar atıyor. Son birkaç günde ciddi bir artış gösteren kripto para, şimdi de çok önemli bir hamle yaparak Lite Pay adlı ödeme sisteminin açılışını yapacak.

Birçok LiteCoin yatırımcısına göre, bu hamle fiyatları çok ciddi şekilde arttıracak. Şu an için bu yazının yazıldığı dakikalarda  170 dolar’dan işlem gören kripto paranın, gelmiş geçmiş yakaladığı en yüksek değer ise Aralık ayındaki 325 dolardı. 

LiteCoin ekibi, Lite Pay adlı ödeme sisteminin duyurusunu Noel zamanı yapmış olsa da, ürünün resmi olarak bu hafta içinde çıkması bekleniyor.

Lite Pay adlı ödeme sisteminin, LiteCoin’e gerçek hayatta kullanılabilme özelliği katması beklenirken, Lite Pay kullanan kişi ya da kurumlar; dünyanın her yerinden, kesintisiz olarak Lite Coin alabilecek.

Özellikle de İngiltere merkezli müşterilere çok hızlı işlem imkanı ve herhangi bir işlem komisyon ya masraf tutarı ödemeden, para gönderme imkanı sunacak olan Lite Pay’in koinin fiyatına yapacağı gerçek etki ise merakla bekleniyor.

Aynı zamanda LiteCoin cüzdanları da çok sık kullanılan internet browser’larında kendine yer bulabilecek iken, VISA sistemiyle uyumlu çalışan her ATM’den de anında çekilip yatırılabilecek. Aynı zamanda VISA altyapısı kullanan cihazlar vasıtasıyla da, LiteCoin kullanarak ödeme yapılabilecek.

Lombardi Financial adlı firmada analistlik yapan Palwasha Saaim’e göre, LitePay ödeme sistemi, LiteCoin için çok çok büyük bir gelişme. Konuyla ilgili konuşan Saaim, şu ifadeleri kullandı:

”Bir kere bu sistem, Lite Pay’i kullanmayı hevesli şirketlerin, Litecoin ile ödeme almasını çok ciddi derecede kolaylaştırıyor ve bu sayede insanların Litecoin’in fiyatlarının artıp azalmasını önemsemesinin önüne geçiyor. Yapılan ödemeler anında hesaplara geçiyor. 

Bu sistemi değerlendirirken şunu göz ardı etmemek gerekiyor. BitPay, Bitcoin transferi yaparken gönderim başına yaklaşık 5 dolarlık bir ücret alıyor ve bu işlemin onaylanması çok çok uzun bir süre gerektiriyor. Burada Lite Coin kullanıcılarının hoşuna gidecek bir başka şey de, ellerindeki LiteCoinleri, VISA uyumlu Lite Pay kartları ile direkt olarak dolara çevirebilecek olmaları. Bunun tersi de mümkün. Ve bu sistemin ATM’ler ve VISA ödemelerini kabul eden diğer tüm kurumlarda kullanılacak oluşu da büyük bir artı.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment