Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin Yatırım Yapmıştı: Şehir Projesi Vatandaşlarına Veda Ediyor

Mülk sahipliğini merkeziyetsizleştirmeyi hedefleyen CityDAO projesi, vatandaşlarına veda ediyor.

CityDAO projesi, ABD’de Wyoming’den alınan arsaları blockchain’e taşıyordu. Her bir parsel, tek bir kişi ya da merkeziyetsiz otonom örgüt (DAO) tarafından sahip olunabilen bir Nitelikli Fikri Tapu’ya (NFT) dönüştürülüyordu.

Vitalik Buterin yatırım yapmıştı

CityDAO’nun kurmayı hedeflediği “şehrin” vatandaşı olmak isteyenler, “CityDAO Vatandaşı”, “CityDAO Kurucu Vatandaşı” ve “CityDAO İlk Vatandaşı” gibi NFT’ler satın aldı.

Etherscan verilerine göre buna yatırım yapan isimler arasında Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin de yer aldı. Onun yanı sıra Coinbase’nin kurucusu Brian Armstrong, Dallas Mavericks’in sahibi Mark Cuban, Andreessen Horowitz’in eski ortağı Balaji Srinivasan da vatandaşlık NFT’si aldı.

Vatandaşlara veda ediyor

Scott Fitsimones tarafından kurulan CityDAO, vatandaşlarına veda etmeye hazırlanıyor.

CIP-212 kodlu tasarıda, “DAO’yu uyum içinde tutan ve vergileri ödeyen kişiler olarak benim ve David’in ayrılmasıyla birlikte artık CityDAO Hazinesi’ndeki fonları, vatandaşlara orantılı şekilde iade etme vakti geldi” dendi. Tasarı, %92,64 oyla kabul edildi.

Bu doğrultuda CityDAO sosyal medya hesaplarının, çok imzalı cüzdanının ve banka hesaplarının kapatılmasına karar verildi.

İade süreci başladıktan sonra 4 binden fazla adres, 3,076 milyon dolarlık iade talebinde bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!