Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin, Yatırımcıları Bu Projelere Karşı Uyardı: Tüm Paranızı Kaybedersiniz!

Ethereum (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin, yatırımcıları bazı kripto projelerinden uzak durmaları gerektiğini aksi taktirde tüm paralarını kaybedebilecekleri konusunda uyardı.

Vitalik Buterin yakın tarihli bir Reddit gönderisinde, yatırımcıları shitcoinlere karşı uyardı. Buterin tarafından paylaşılan bu gönderide bir diğer shitcoin olan BITE üzerinden örneklem yapıldı ve piyasanın geneline dair dikkat çeken açıklamalara yer verildi. BITE son günlerde forum üzerinde en çok tartışılan meme token olarak dikkat çekiyordu.

Buterin’in bu açıklaması, vitalik.eth cüzdanındaki 3 farklı shitcoin özelinde 700 bin dolarlık satış gerçekleştirmesinin ardından geldi. Piyasada dolanan sihtcoinlere ağır ithamlarda bulunan Vitalik, hepsini kültürel ya da ahlaki açıdan değersiz olarak nitelendirdi:

BITE dahil bu forumda tartışılan diğer coinlerin çoğu shitcoinlerdir. Hiçbir kültürel ya da ahlaki değerleri yoktur ve muhtemelen bunlara yatırdığınız paranın çoğunu size kaybettirecektir. Bu projelere büyük ölçüde karşı çıkıyorum.

Buterin 7 Mart tarihinde Shikoku (SHIK), Cult DAO (CULT) ve Mops (MOPS) tokenlarını satmıştı. Buterin’in cüzdanında halen daha yüz binlerce dolar değerinde airdrop olarak gönderilmiş altcoin bulunuyor. Buterin’in bu açıklamaları, söz konusu varlıkları önümüzdeki günlerde satacağı anlamı taşıyor olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!