Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin’den 3 Token İçin Satış: 30x’lik Beklenmedik Yükseliş!

Ethereum (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, karşılıksız bir şekilde cüzdanına gelen yaklaşık 700 bin dolar değerinde 3 farklı token’ı piyasa değerinden sattı.

On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından sunulan verilere göre Vitalik Buterin, kendi cüzdanına karşılıksız olarak gönderilen 3 farklı token’ı sattı. Buterin, yaklaşık 600 bin dolar değerinde 500 trilyon adet Shikoku (SHIK), yaklaşık 91 bin dolar değerinde 10 milyar adet Cult DAO (CULT) ve yaklaşık 2 bin dolar değerinde 50 milyar adet Mops (MOPS) satışı gerçekleştirdi. Buterin, satışlardan elde ettiği 214 ETH’yi Ethereum Vakfı‘na bağışladı.

Bu gibi token projeleri, hem bir noktada reklam yapmak hem de milyarlarca adet olan arzlarını azaltmak için vitalik.eth adresini kullanabiliyor. Böyle projeler arasında Buterin’in cüzdanı bir bakıma yakım cüzdanı olarak da görülüyor.

Hesabında buna benzer yüz binlerce dolar değerinde farklı projeye ait token bulunan Buterin ise söz konusu varlıklara hiçbir karşılık ödemediği gibi satma konusunda da tümüyle özgür bir iradeyi elinde bulunduruyor.

Buterin sattı, MOPS %3.000 yükseldi

Buterin tarafından yapılan satışların fark edilmesinin ardından SHIK ve CULT ani değer kaybı yaşarken Buterin’in elindeki tüm CULT varlıklarını satmaması da dikkatlerden kaçmadı. Kurucunun söz konusu cüzdanında şu an için hala 10 milyar CULT bulunuyor.

Öte yandan MOPS ise ilginç bir şekilde büyük yükseliş yaşadı. Buterin’in satış hamlesinden önce 0,000000041250 dolardan işlem gören MOPS, %3.150‘lik artışla 0,00000134 dolar seviyesine yükseldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!