Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin’den Ahbap Derneğine Tepki Çeken 1 ETH’lik Deprem Bağışı

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, depremzedeler ile dayanışma için açılan Ahbap Yardım hesabına 1 Ether bağışta bulundu.

Vitalik Buterin, Haluk Levent ve Ahbap öncülüğünde açılan kripto para bağış hesabına 1 ETH katkıda bulundu. Ethereum kurucu ortağı tarafından gönderilen yaklaşık 1.600 dolarlık destek özellikle Türk kripto para topluluğu tarafından tepkiyle karşılandı.

Bağış kampanyalarının başladığı günden bu yana kripto para camiası gereken duyarı göstererek milyonlarca dolar değerinde yardım toplanmasına ön ayak oldu. Yerli ve yabancı birçok kripto para borsası hem teknik hem de maddi destekte bulunurken bireysel kullanıcılardan da ciddi oranlarda bağış geldi.

İlk günden bu yana topluluğun meraklı gözleri Vitalik Buterin’den konu hakkında bir yanıt bekliyordu fakat kurucu ortak konu hakkında herhangi bir paylaşımda ya da destekte bulunmamıştı. Buterin, deprem konusundaki ilk adımını 10 Şubat günü Türkiye saatiyle 07.00 sularında attı. Etherscan verilerine göre Ahbap bağış hesabına 1 ETH gönderen Buterin’den konu hakkında açıklama gelmedi.

Öte yandan bazı sosyal medya iddialarına göre Buterin, yaklaşan büyük güncellemeler ve yoğun iş akışı nedeniyle Türkiye’de yaşanan felaketten habersizdi. Geçmiş dönemlerde de benzer felaketler için yardımını esirgemeyen Buterin’in bu noktadaki asıl işlevinin topluluğu harekete geçirme gücü olduğu düşünülüyor. Ayrıca 1 ETH’lik bu transferin bağış adresinin doğruluğunu kontrol etmek için yapıldığını düşünen kullanıcılar da bulunuyor.

Buterin, savaş sürecine giren Ukrayna‘ya destek olmak için 5 milyon dolar değerinde ETH göndermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!