Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Paxos FED Tehdidi Ardından Şimdi de New York Regülatörü Tarafından Soruşturuluyor

Kripto para piyasasının en büyük stablecoin ihraççılarından Paxos’un New York Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS) tarafından soruşturulduğu belirtildi.

Bloomberg’ün 10 Şubat tarihinde yayınladığı habere göre NYDFS Pax Dollar (USDP) ve Binance USD (BUSD) gibi stablecoinleri ihraç eden kripto para şirketi Paxos hakkında kapsamı tam olarak bilinmeyen bir soruşturma yürütüyor.

Şirketin NYDFS tarafından verilen “Bitlicenses” olarak adlandırılan bir sana para birimi lisansına sahip olduğu bilinirken kurumdan soruşturmaya dair açıklama yapılmadı. Ancak bir NYDFS yetkilisi tüketicilerin kripto para risklerinden korunması adına geniş çapta bir çalışma yürütüldüğünü ve bu kapsamda regüle kurumlarla sürekli iletişim halinde olduklarını belirtti.

Paxos yakın geçmişte birçok iddia ve spekülasyonun odağında yer aldı. Geçtiğimiz günlerde ABD Para Birimi Denetleyici Ofisi (OCC) ve ABD Merkez Bankası (FED) tarafından soruşturulma altında olduğuna dair hakkın ortaya atılan iddiaları yalanlayan şirket, OCC’den tam kapsamlı bankacılık ruhsat başvurusunun geri çekilmesine aksi takdirde reddedileceğine dair gelen talebin de gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Öte yandan uzmanlar, şirketin 2021 yılında OCC’den geçici bir bankacılık ruhsatı alan şirketin emsallerinden daha sıkı bir kontrolden geçiyor olabileceğini dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!