Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin’den ETH 2.0 Açıklaması

ETH 2.0, kripto para sektörünün en fazla merak ettiği şeylerden birisi. Ciddi bir ölçeklenme artışı ve gizlilik özelliği getirmesi beklenen güncellemenin ne zaman çıkacağı ise henüz bilinmiyor.

Son olarak bir podcast yayınına katılan Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin ise ETH 2.0 hakkında konuştu.

Dönem dönem Ethereum ağında yaşanan bazı sorunlar, ağda tıkanıklığa ve transferlerin gecikmesine yol açıyordu. ETH 2.0 ile bunun artık ortadan kalkacağını söyleyen Buterin, bu güncelleme ile bu sorunları çözeceklerinin sözünü verdi.

Buterin,

”Mevcut ETH ağında saniyede 36 işlem yapılıyor. ETH 2.0 noktasında istediklerimiz eğer olursa saniyede yüz binlerce işleme çıkabiliriz.” dedi.

Buterin, daha önce de bir röportaj vermiş ve ETH 2.0’ın kullanıcılar için çok büyük yenilikler getireceğini duyurmuştu. Bu yenilikler içinde en fazla dikkat çeken şeylerden birisi de elbette ki Ethereum ağına gizlilik özelliğinin gelmesi olacak.

Bilindiği gibi kripto para sektöründe yer alan birçok kullanıcı, gizlilik özelliklerine çok fazla oranda önem veriyor. Bu sebeple de Ethereum topluluğu, yeni güncellemede bu konuya eğilme kararı almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment