Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Salgın Sonrası Aksayan Eğitime Blockchain Müdahalesi

Blockchain temelli eğitim teknolojisi şirketi Odem, yaptığı açıklamada coronavirüs salgınından etkilenen bölgelerdeki okul ve üniversitelere destek vereceğini ve platformunu sunacağını açıkladı.

Dün yapılan basın açıklamasına göre Odem şirketi online eğitim ve sertifika yönetimi platformunu, salgından dolayı eğitimi aksayan bölgelerdeki kurumlara ücretsiz bir şekilde önerecek.

CoinTelegraph’a konuşan Odem kurucusu ve CEO2su Richard Maaghul, coronavirüs salgınının çok büyük bir sorun olduğunu söyledi. Maaghul, bu yüzden eğitim sürecinin aksamaması için taşın altına elini koymaya hazır olduklarını belirtti.

Şirket ayrıca şu anda İtalya, İrlanda, Mısır, Almanya ve Amerika’dan bu yönde talepler aldıklarını duyurdu. Hatta, bu salgın sebebiyle Amerika’da yer alan Oral Roberts Üniversitesi, 500’e yakın programını sisteme yüklemek istiyor.

Üniversitenin teknoloji ve inovasyon biriminin başkan yardımcısı Michael Matthews, şu anda okul olarak birçok online eğitim platformunu test ettiklerini ve daha önceki dönemde benzer amaçlar için bu tarz programları kullandıklarını duyurdu.

Coronavirüs salgını sebebiyle birçok etkinlik ve spor müsabakası ertelenirken ya da seyircisiz oynanırken, eğitim de bu salgından ciddi oranda etkilenmiş durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment