Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin’den Yüklü Miktarda Ether Transferleri: Neler Oluyor?

Ethereum’un (ETH) kurucusu Vitalik Buterin’e ait olduğu düşünülen bir kripto para cüzdanından bir başka balina adresine yapılan yüklü miktardaki Ether transferleri gündem oldu.

On-chain analitik platformu Lookonchain 19 Ocak tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı paylaşımda, Vitalik Buterin’e ait olduğunu iddia ettiği bir cüzdandan son 20 gün içerisinde başka cüzdana yüklü miktarda Ethereum transferi gerçekleştirildiğini bildirdi. Üç parça halinde gerçekleştirilen transferler, 14,4 milyon değerinde 9.300 ETH’yi içerdi.

Transferleri gerçekleştiren cüzdanda bulunan 70.000 ETH’nin tamamının Vitalik Buterin olarak işaretlenmiş bir cüzdandan gönderilmiş olması nedeniyle söz konusu cüzdanın da Vitalik Buterin’e ait olduğu öne sürüldü. Öte yandan transferin gerçekleştirildiği cüzdanın ise yaklaşık 259 milyon dolar değerinde 170.913 ETH’ye sahip olduğu görüldü.

Sosyal medyada kullanıcıların bir kısmı Buterin’in yakın zamanda gerçekleşen Ethereum rallisini değerlendirerek varlıklarının bir kısmını tezgah üstü piyasalarda (OTC) satmış olabileceğini öne sürdü. Bazı kullanıcılar ise iki cüzdanın da muhtemelen Vitalik Buterin’e ait olduğunu ve bunun bir cüzdan düzenlemesi olduğunu iddia etti.

Coingecko verilerine göre son 7 günden %9,5 değer kazanan Ethereum, son 24 saatte %2 artış göstererek 1.551 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!