Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin’in Geçen Yılki Paylaşımı Sonrası Solana 10x Yaptı: Öngörmüş Müydü?

Ethereum (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin’in 1 yıl önceki paylaşımı, Solana’daki (SOL) son yükselişlerin ardından tekrardan gündem oldu.

Vitalik Buterin bundan yaklaşık 1 yıl önce Solana hakkında bir gönderi paylaşarak fiyatta kısa süreli bir yükselişi tetiklemişti. Geçen zamanın ardından söz konusu gönderi “Buterin Solana yükselişini doğru tahmin etti” şeklinde yorumlandı.

Buterin 30 Aralık 2022 tarihli bu gönderisinde, Solana ekosisteminin harika bir geliştirici topluluğa sahip olduğunu ve aç gözlü fırsatçılarında bu süreçte oyun dışı kaldığını belirterek yatırımcıları sevindirmişti.

Kripto para borsası FTX’in çöküşünden ciddi şekilde etkilenen SOL, 2022 yılı boyunca durdurulamaz değer kayıpları yaşamıştı.

Kurucu Buterin’in açıklama yaptığı gün SOL yaklaşık 9,64 dolar ile tüm zamanların en düşük (ATL) seviyelerinde konumlanıyordu. Açıklamadan bu yana geçen 1 yıllık süreçte SOL, yaklaşık %1.000 yani 11 katlık yükselişe ev sahipliği yaptı.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,6 yükseliş sergileyen SOL, yazım esnasında 111 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!