Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin’in Token Satışını Fırsat Bilen İki Yatırımcıdan 165 Etherlik Kar

Ethereum (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin’in 600 bin dolar değerinde satış yaptığı token’ı fırsat bilen iki anonim kullanıcılar saatler içerisinde yüz binlerce dolar kazanç elde etti.

On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından sunulan bilgilere göre Vitalik Buterin’in yakın tarihte gerçekleştirdiği 600 bin dolarlık token satışından büyük kar eden iki kullanıcı oldu. Buterin’in satış yaptığı 3 varlıktan biri olan Shikoku’ya (SHIK) odaklanan anonim traderlar, büyük satış dalgasını fark edince harekete geçti.

Saatler içerisinde nasıl 165 Etherlik kar ettiler?

Kullanıcılardan biri merkeziyetsiz borsa (DEX) Uniswap‘i kullanarak arbitraj yöntemi uyguladı ve token fiyatını ucuza alıp saatler sonra çok yüksek bir fiyata sattı. Özellikle hacimsiz token’lar üzerinde yaşanan bu ani hareketlerde benzer arbitraj fırsatları sıklıkla görülebiliyor.

Trader, söz konusu düşüş esnasında 6 ETH karşılığında 38 trilyon SHIK satın aldı ve bu varlıkları kısa bir süre içerisinde 89,6 ETH’ye sattı. Fırsatı akıllı bir şekilde değerlendiren kullanıcı saatler içerisinde yaklaşık 83,6 ETH yani 124 bin dolar kar elde etmiş oldu.

Bir diğer anonim trader ise token’ın dip seviyeleri sayılabilecek noktaya kadar düşmesini bekledikten sonra 14 ETH karşılığında 34,2 trilyon SHIK satın aldı. Ardından “bounce” olarak nitelendirebileceğimiz yükseliş esnasında 12,2 trilyonluk SHIK satan kullanıcı karşılığında 38,36 ETH aldı.

Anonim trader ikinci bir satış işlemi için kısa bir süre daha bekledi. Trader, ikinci satışında 10 trilyon SHIK karşılığında 26,24 ETH aldı. Anonim trader’ın bu işlemlerden net karı 54 ETH oldu. Bu kullanıcı elinde kalan 32 ETH değerinde 12 trilyon SHIK‘in 10 trilyonluk kısmını ise başka bir cüzdana aktardı. Söz konusu kullanıcı halen daha 2 trilyon SHIK‘i tutmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!