Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’den Dev Hizmet: Web3 İçin Yeni Cüzdan Ürününü Tanıttı

ABD’li popüler kripto para borsası Coinbase, Web3 hizmetlerinin daha geniş kitlelerce kullanılmasını sağlamak için yeni bir kişiselleştirilmiş cüzdan servis ürününü tanıttı.

Coinbase tarafından 8 Mart tarihinde yapılan açıklamada Wallet-as-a-Service (WaaS) altyapısı duyuruldu. Özellikle kurumsal hizmetler için tasarlanmış olan cüzdan servis ürünü WaaS, sektörün Web3 kavramıyla yakınlaşmasının önünü açmayı hedefliyor. Yapılan açıklamada, Web3 cüzdan benimsenmesindeki sorunlara değinen Coinbase, karmaşık saklama kelimeleri ve kötü kullanıcı deneyiminin insanları bu alanda işlem yapmaktan soğuttuğunu belirtti.

Coinbase’e göre kurumsal işletmeler WaaS sayesinde, müşterilerini basit ve güvenli bir şekilde daha geniş Web3 hizmetlerine dahil edebilecekler. Kullanıcılar WaaS sayesinde kişiselleştirilmiş kullanıcı deneyimi ve on-chain üzerinde kolayca cüzdan yaratma gibi ayrıcalıklara erişebilecekler.

Öte yandan geleneksel Web3 cüzdanlarının en büyük sorunlarından biri olan olan kurtarma kelimelerini (Seed-Key) kaybedilmesi gibi durumlar WaaS’ın yazılım geliştirme kitleri sayesinde kullanıcı dostu bir yedekleme sağlayarak önlenmiş olacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Coinbase’in Web3 ürün müdürü Patrick McGregor, sundukları çözümün uçtan uça ürün deneyimleri üzerinde kontrol sağladığını ve daha düşük maliyetle daha güvenli bir uygulama arayüzü sunduğunu vurguladı:

Günümüzde şirketler, kullanıcılarını kafa karıştırıcı cüzdan akışlarına zorlamak durumunda kalıyor ve genellikle kullanıcılara karmaşık üçüncü taraf cüzdanları indirmelerini söylüyorlar. Bu bağlamsal karmaşa, kullanıcıların çoğunun yapacakları yatırımdan vazgeçmesiyle sonuçlanıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!