Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Regülatif Baskıya Rağmen Lider: Pazar Payını Üst Üste 4 Ay Arttırdı!

Dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance, karşılaştığı regülatif zorluklara rağmen pazar payını üst üste dört ay boyunca artırdı.

CryptoCompare’in yakın tarihte yayınladığı bir araştırma raporuna göre Binance spot işlemlerdeki pazar payını geçtiğimiz yılın kasım ayından bu yana artırmaya devam ediyor.

Rapora göre Binance, ocak ayındaki %59,4’lük pazar payını şubat ayı içerisinde %61,8’e yükseltti. Borsanın spot hacimleri %13,7’lik bir artışla 504 milyar dolara ulaşarak kendi rekorunu kırdı. Bir önceki aya göre %29 düşüş yaşayarak 39,9 milyar dolarlık işlem hacmine sahip olan Coinbase ikinci sırada gelirken yine bir önceki aya göre işlem hacminde %11 olmak üzere düşüş yaşayan Kraken ise 19,3 milyar dolar ile üçüncü sırada yer aldı.

Binan ayrıca şubat ayı içerisinde türev borsalardaki pazar payını da %62,9’a çıkararak şimdiye kadar kaydedilmiş en yüksek pazar payına ulaştı. Türev borsa hacminde Binance’i %14 ve  %13,3’lük pazar paylarıyla OKX ve Bybit izledi.

CryptoCompare, tüm bu zorluklara rağmen pazar payındaki hakimiyetini her geçen gün güçlendirerek elinde tutan Binance’in bu yeteneğinin borsadaki yüksek likiditasyonun getirdiği düşük komisyon ve nadir fiyat kaymalarından ve borsanın sunduğu geniş ürün yelpazesinden kaynaklandığını belirtti.

Uzmanlar, karşılaştığı tüm regülatif zorluklara rağmen kullanıcıların büyük bir çoğunluğunun gözünde Binance’in hala en ideal kripto para borsası statüsünü koruduğunu belirtti.

Kripto para sektörünün en büyük borsalarından biri olan FTX iflasından sonra uluslararası birçok regülatörün baskısına maruz kalan Binance, son olarak ABD iştirakinin iflas eden kripto kredi platformu Voyager Digital’i satın alma hamlesi nedeniyle ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile karşı karşıya geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!