Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC ve New York’tan 1 Milyarlık Binance-Voyager Anlaşmasına İtiraz: Yasa Dışı!

vvBinance ve Voyager Digital arasındaki 1 milyar dolarlık satın alma anlaşmasına ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve New York Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS) tarafından yasa dışı ve ayrımcı olduğu iddiasıyla itiraz edildi.

Coindesk 23 Şubat tarihinde yayınladığı haberde, Binance’in ABD iştiraki Binance.US’in iflas eden kripto kredi platformu Voyager Digital’i satın alma anlaşmasına SEC ve NYDFS tarafından itiraz edildiğini bildirdi. Kurumlar anlaşmanın yasa dışı olduğuna ve müşteriler arasında ayrımcılık yapılmasına sebep olabileceğini iddia etti.

SEC, iflas eden platformun müşterilerine geri ödeme yapmakla yükümlü olduğunu ve mevcutta satın alma anlaşmasının çeşitli noktalarda yasayı ihlal edebileceğini öne sürdü. Kurum Voyager’ın yerel token’ı VGX’in satışına atıfta bulunarak olası ihlallerden birini beyan ettiği belgede örnekledi.

SEC’nin beyanına göre Voyager’ın geri ödeme sürecinde varlık satışı yapması gerekecek ancak VGX token ABD yasama sınırları içerisinde kayıtsız bir menkul kıymet sayıldığı için Binance.US’in Voyager’ı satın alması durumunda borsa kayıtsız menkul kıymet satışı suçu işlemiş olacak.

Kurum beyanın devamında Binance.US’in geri ödeme planındaki hükümlerin uygulanabilir olabileceğine dair inandırıcı kanıtlar sunması gerektiğini dile getirdi ve karşı argüman olarak Binance’in geçmiş yıllardaki kara para aklama ve yolsuzluk yasası ihlalleri için para cezası ödemeye hazırlandığı yönündeki medya raporlarını gösterdi.

Öte yandan NYDFS ve Başsavcı Letitia James, Voyager’ın ABD’deki müşterilere yasa dışı hizmet verdiği gerekçesiyle satın alma anlaşmasına karşı çıktı. James ve NYDFS’den gelen itirazlarda, Voyager’ın satın alınması durumunda 6 ay boyunca ABD’li müşterilerin varlıklarını geri alamayacakları öne sürüldü. Bu durumun ABD’li alacaklılara karşı yapılmış bir haksızlık olacağı iddia edildi.

Kripto para piyasaları ve geleneksel finans piyasalarından birçok aktör satın alma anlaşmasına karşı çıkılmasını zaten beklediklerini belirtti. Sene başında popüler sunucu Jim Cramer, SEC’nin Binance’in satın alım sonrası iflas edeceğini düşündüğü için anlaşmayı kasıtlı olarak sabote ettiğini iddia etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!