Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Adalet Bakanlığı’ndan Forsage Kurucularına 340 Milyonluk Dolandırıcılık Suçlaması

Merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Forsage’in kurucuları 340 milyon dolarlık bir saadet zincirinde kritik rol oynadıkları gerekçesiyle suçlandı.

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, Forsage kurucuları 340 milyon dolarlık bir saadet zinciri işletme iddiasıyla suçlandı. Suçlamanın merkezinde dört kurucu ortağın ismi yer aldı. Rus vatandaşı olan dört sanık, suçlu bulunmaları halinde 20 yıl hapis cezasına çarptırılabilirler.

DeFi temelli saadet zinciri içeren ilk cezai dolandırıcılık vakası olarak kayıtlara geçen soruşturma kapsamında, sanıkların kullandığı sistemin tipik bir ponzi şeması olduğu ifade edildi.

Adalet bakanlığının araştırmalarından elde edilen sonuca göre Forsage yatırımcılarının %80’inden fazlası yatırdıklarından daha az miktarda getiri elde etti. Öte yandan sisteme dahil olan yatırımcıların %50’den fazlası hiçbir zaman ödeme alamadı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), konu hakkındaki yargılama sürecini ağustos ayında başlatmıştı. 6 aydır devam eden detaylı soruşturma süreci sonunda, Forsage sisteminin bir ponzi şeması olduğuna dair dikkat çeken kanıtlara ulaşıldı. Suçlama dosyasında sistemin işleyişine dair şu ifadelere yer verildi:

Bir yatırımcı Forsage akıllı sözleşmesinde bir ‘slot’ satın alarak Forsage’a yatırım yapar yapmaz, akıllı sözleşme yatırımcının fonlarını otomatik olarak diğer Forsage yatırımcılarına yönlendiriyordu. Bu sistem kullanılarak, önceki yatırımcılara sonraki yatırımcılardan gelen fonlarla ödeme yapıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!