Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Onecoin Kurucusu İçin Kan Donduran İddia: 4 Milyar Doların Bedeli Ölüm Mü?

Ortaya çıkan son belgeler 4 milyar dolarla tarihin en büyük kripto para dolandırıcılıklarından biri olarak bilenen OneCoin’in kurucusu “Kripto Kraliçesi” Ruja Ignatova’nın öldürülmüş olabileceği ihtimalini ortaya koydu.

Bulgaristan merkezli bir haber kaynağı yakın zamanda yayınladığı makalede, Ruja Ignatova’nın öldürülmüş olabileceğine dair belgelere işaret etti. Bulgar kolluk kuvvetleri komutanı Lyubomir Ivanonov’un vurulmasından sonra ele geçtiği iddia edilen belgelere göre Kripto Kraliçesi olarak adlandırılan Ruja Ignatova 2018 yılında “Taki” olarak bilenen Bulgar uyuşturucu mafyası lideri Christophoros Amanatidis tarafından verilen bir emirle öldürüldü.

Belgelerde yer alan Taki’nin adamlarından birinin ifadesine göre cinayet mafya liderinin emriyle Kasım 2018’de İyon Denizi’nde bir yatta gerçekleştirildi. İfadeye göre öldürüldükten sonra Ignatova’nın cesedi parçalandı ve suya atıldı.

Yerel kaynaklar, Taki’nin Bulgar kolluk kuvvetleri üzerindeki etkisinin Ruja Ignatova için korunma sağlamış olabileceğini belirterek ikili arasındaki ilişkinin mümkün olabileceğine değindi.

Öte yandan OneCoin dolandırıcılığını aydınlatmaya odaklanmış bir sosyal medya kullanıcısı, yeterince kesin deliller bulunmadığı için cinayeti kesin kabul etmediğini ve FBI’ın genellikle ölü insanları arananlar listesine koymadığını dile getirdi.

Geçtiğimiz yılın aralık ayında OneCoin’in üç ortağı Alman ve ABD federal mahkemelerinde yargılanmaya başlamış kurucu ortaklardan Karl Greenwood ABD federal mahkemesinde suçlamaları kabul etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!