Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vladimir Putin’in Danışmanından Kripto Para Önerisi!

Cointelegraph kaynağının aktardığı habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in danışmanlarından birisi Kırım içerisinde yatırımcıları çekmek ve yaptırımlardan kaçınmak için kripto para birimi kullanılabileceği önerisinde bulundu.

Putin’in bölgesel ekonomik entegrasyon konusundaki danışmanı olan Sergey Glazyev, hükümetin ”sınır ötesi işlem engellerini” aşmak için kripto para ve dijital para teknolojilerinden faydalanması gerektiğini ifade etti. Rusya henüz resmi bir kripto para regülasyonuna sahip değil ve ülke geçtiğimiz tarihlerde altın yerine ciddi bir oranda Bitcoin satın alacağı spekülasyonu ile gündeme bile gelmişti.

Glazyev’in yaptığı açıklamalara ve öne sürdüğü önerisine göre, kripto para birimleri sınır ötesi işlem yapabilmenin önünde duran engelleri ciddi bir şekilde azaltacak ve yaptırımlardan korkan yabancı yatırımcıları kendilerine çekecek. Normalde bankalar gibi geleneksel finans kurumlarından yapılan sınır ötesi işlemler, ne yazık ki ABD yaptırımlarından ciddi ölçüde etkilenmekte.

Stabil kripto para birimi gibi dijital paraların sınırları aşıp, hiçbir şekilde yaptırımlardan etkilenmeden hedefine ulaşabileceğini dile getiren Glazyev, dijital paralar ile politik riskin azaltabileceğini ve bunların hiçbir regülasyona tabi olmaması nedeniyle daha özgürce kullanılabileceklerini de sözlerine ekledi.

Danışman sözlerinin sonuna Kırım içerisinde her bir metre kareye endeksli stabil koin piyasya sürmenin, hem bölgedeki inşaat endüstrisine fon sağlayacağını, hem de sağlık tesisleri kurumu için yardımcı olacağını ifade etti. Rusya eğer bu öneriyi hayata geçirecek olursa, dünyada metre kareye endeksli stabil koin piyasaya süren ilk ülke olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment