Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Milyarder Yaptığı Bitcoin Yatırımında Rekor Zarara Ulaştı!

23 Nisan tarihinde Wall Street Journal kaynağının aktardığı bir habere göre, çok uluslu dev bankacılık grubu SoftBank‘ın kurucusu olan Japon milyarder Masayoshi Son, yaptığı Bitcoin yatırımında 130 milyon doların üzerinde zarar etti.

Söz konusu habere göre konuya ve milyardere yakın olan birkaç kişi, Son’un ilgili Bitcoin yatırımını Fortress Investment Group varlık yönetim firmasının kurucu ortağı Peter Briger’in önerisi ve tavsiyesi ile gerçekleştirdi. 2013 yılında Bitcoin satın aldığı bilinen Fortress Investment, 2017 yılında SoftBank tarafından satın alınmıştı ve firma satın alımına sahip olunan Bitcoin ile diğer kripto para birimleri de dahil edildi. İddialara göre ünlü milyarder BTC’nin 2017 yılının Aralık ayında 20.000 dolar seviyesine ulaştığı tarihlerde alım yapmaya başladı ve daha sonra fiyat çöküşe geçince 2018 yılının başlarında elindeki BTC’leri taksit taksit sattı.

Bloomberg’in yaptığı tahminlere göre Masayoshi’nin net varlığı 18.8 milyar doların üzerinde ki bu geçtiğimiz yıl %54 civarında büyüyerek Masayoshi’yi 2018 yılının en çok kazanan bireyleri arasına soktu. SoftBank Group ise yıllık 6.3 milyar dolar civarında kazanca sahip bir dev firma olarak biliniyor. 2018 yılının Eylül ayında yayınlanan bir haberde, SoftBank’ın blockchain tabanlı bir mobil ödeme hizmeti geliştireceği duyurulsa da, daha sonra bu konu hakkında bir gelişme duyurulmamıştı.

Bitcoin (BTC) 2018 yılındaki çöküşünün ardından 2019 yılında nispeten toparlanma sürecine girdi ve basın saatine göre kendisini 5.600 doların üzerine atmayı başararak umutları yeniden tazeledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment