Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vladimir Putin İmzaladı: Dijital Para Vergi Hukukuna Dahil Oldu

Rusya’nın üstünde çalıştığı dijital ruble projesi, Vladimir Putin’in imzasıyla birlikte ülkenin vergi hukukunda yer buldu.

Telesputnik tarafından aktarılan bilgilere göre vergi hukukunda artık “dijital ruble hesabı” için bir tanımlama bulunuyor. Bu, dijital ruble işlemleri için hukuki bir zemin oluşturulmasına imkan tanıyacak.

Yapılan değişiklikle birlikte diijital ruble ile yapılan işlemlerin nasıl vergilendirileceğine dair bilgiler de vergi hukukuna dahil edildi. Dijital ruble hesabı açmak için katma değer vergisi ödenmeyeceği aktarıldı.

Yeni kanuna göre yetkililer, vergi mükelleflerinin banka hesaplarında yeteri kadar para olmaması halinde şahıstan dijital ruble alabilecekler.

Yetkililer ayrıca dijital ruble hesaplarını askıya alabilecek, dijital ruble işlemlerinin yapıldığı platformların işletmecilerinden belge talebinde bulunabilecekler.

Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Aleksey Moiseyev tarafından yapılan açıklamalara göre ülke, dijital rubleyi uluslararası ticarette bir araç olarak kullanabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!