Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hükümetinin 3 Milyar Dolarlık Bitcoin ve Altcoinlere El Koyması Onaylandı!

ABD tarafından ele geçirilen Silk Road’a ait binlerce Bitcoin (BTC) hakkında net karara varıldı.

ABD Temyiz Mahkemesi, Silk Road’dan ele geçirilen 69.470 Bitcoin ve diğer kripto paraların ABD hükümeti tarafından el konulması kararını onayladı. Mahkeme tarafından sunulan dosyada, Bitcoin, Bitcoin Gold (BTG), Bitcoin SV (BSV) ve Bitcoin Cash’den (BCH) oluştuğuna yer verildi.

Bitcoin varlıklarının ABD tarafından el konulmasına ilişkin karar ilk olarak ağustos ayında verilmişti ancak ABD Bölge Temyiz Mahkemesi Dokuzuncu Dairesi’nden sunulan güncel bilgilere göre şimdi yürürlüğe girecek:

Mahkemenin 18 Ağustos 2023 tarihinde verdiği karar şimdi yürürlüğe girecektir.

Silk Road 2011-2013 yılları arasında faaliyet gösteren, uyuşturucu, silah ve diğer yasa dışı ürünlerin satışı için kullanılan bir internet sitesiydi. Sitenin kurucusu Ross Ulbricht, 2015 yılında işlediği suçlardan dolayı müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

ABD hükümeti Silk Road’dan ele geçirilen Bitcoin’lerin yasa dışı faaliyetler için kullanıldığını belirterek, bunların el konulmasını talep etmişti.

Ulbricht Bitcoinlerin ABD tarafından el konulmasına karşı çıkarak temiz mahkemesine başvurmuştu fakat başvurusu reddedildi. Söz konusu

Temyiz mahkemesinin kararı, kripto para piyasasını olumsuz yönde etkileyebileceği düşünülüyor. ABD daha önce dark net sitesi Silk Road’dan ele geçirdiği Bitcoinleri hareket ettirmiş ve bu durum Bitcoin fiyatı üzerinde negatif bir etki yaratmıştı.

On-chain analitik platformu CryptoQuant daha önce 2023 yılı içerisinde ABD hükümetinin Bitcoin üzerinde satış baskısı olabileceği 4 kritik tarihi açıklamıştı. CryptoQuant bu tarihlerin 26 Mayıs, 7 Ağustos, 19 Ekim ve 30 Aralık 2023 olduğunu belirtmişti. ABD’nin 2023 yılı bitmeden bir kere daha Bitcoin satışı yapma olasılığı halen daha bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!