Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Otomobil Devi Volkswagen Blockchain Kullanıyor

Volkswagen, elektrikli arabalarında kullandığı lityum-iyon bataryalarda bulunan kobaltın nereden geldiğini takip edebilmek için Blockchain teknolojisini kullanacak.

Almanya’nın otomobil devi Volkswagen geçtiğimiz günlerde bir duyuru yayınladı ve Blockchain teknolojisinden faydalanacağını açıkladı. Şirket yayınladığı duyuruda IBM tarafından geliştirilen Blockchain platformunu kullanacağını belirtti.

Kobalt günümüzde akıllı telefonlardan arabalara kadar pek çok farklı cihazda ve makinede kullanılıyor. Ancak Dünya’daki kobalt üretiminin üçte ikilik bir kısmı Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde yapılıyor. IBM tarafından yayınlanan gönderiye göre ise Kongo’daki en az iki milyon madencinin “insan hakları ihlal ediliyor.”

Linux Foundation’ın Hyperledger Fabric’i ile desteklenen bu yeni platform, çeşitli ürünlerin nereden geldiğini ve ne gibi özellikler taşıdığını öğrenmek için kullanılıyor. Şirketler bu platform sayesinde neredeyse gerçek zamanlı bilgilere erişebiliyorlar.

Volkswagen, kendi araçlarında kullandığı kobaltın nereden geldiğini araştırmak için bu platformu kullanıyor olacak. Şirketin amacı, insan haklarının ihlal edildiği yerlerden gelen kobaltı kullanmamak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment