Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wall Street Analistine Göre Bitcoin Geri Çekilmesi Derinleşebilir: Bu Seviyeye Dikkat!

Bağımsız araştırma ve yatırım danışmanlığı şirketi Fairlead Strategies’in kurucusu Katie Stockton, Bitcoin’in (BTC) 25.200 dolar seviyesini aşamadığını ve 20 bin dolar bandına kadar geri çekilme yaşayabileceğini öne sürdü.

Wall Street’te 20 yıllık geçmişi bulunan analist Katie Stockton yakın tarihte müşterilerine gönderdiği bir notta, Bitcoin trendinde kısa vadeli olası bir düşüşü işaret etti. Trend takipçisi olarak işlev gören MACD sinyalinin satış yönlü veriler sunduğunu belirten Stockton, Bitcoin başta olmak üzere kripto para piyasasında daha derin bir geri çekilme yaşanabileceğini vurguladı.

Bitcoin’in önce 22.567 dolara denk gelen 50 günlük hareketli ortalama civarına gerileyeceğini ifade eden analist, ardından 20 bin doların tekrardan ziyaret edilebileceğini öne sürdü.

Bitcoin 25,2 bin dolar civarındaki işlem aralığı direncinin üzerine çıkamadı ve bu da günlük MACD’nin düşmesine neden oldu. MACD ‘satış’ sinyali göz önüne alındığında ve günlük stokastiklere göre aşırı satım seviyelerine yer varken, kısa vadeli düşüş eğilimine geçiyoruz.

CNBC’de katıldığı Squawk Box programda benzer ifadelere yer veren Stockton, Bitcoin’in daha olumlu bir tablo çizmesi için önündeki 25.200 direncini güçlü bir şekilde kırması gerektiğini vurguladı. Öte yandan analist, Nasdaq ve S&P500 gibi geleneksel piyasalarda yaşanan geri çekilmenin de kripto paralar dahil risk varlıkları üzerinde olumsuz etkisi olacağını düşünüyor.

Stockton tarafından önemli bir veri olarak lanse edilen stokastik göstergesi henüz 30 puanın civarında konumlanıyor. Bu gösterge 30’un altına geldiğinde varlığın yeteri kadar satıldığını ve geri dönüşün gerçekleşebileceğini ifade ederken 30’un üstünde konumlanması birçok analiste göre yeni satış dalgasının yaşanabileceği anlamına geliyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!