Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Oyun Motoru Unity’den Kripto ve Web3 Hamlesi: 13 Platform Ekledi!

Dev oyun motoru Unity, merkeziyetsiz oyun kavramı ve Web3 teknolojisi için önemli entegrasyon sağladı.

Unity resmi web sitesi üzerinden merkeziyetsizlik ve Web3 kavramlarını oyun teknolojisiyle buluşturduğu bir kategori yayınladı. Bu adımın Web3 oyunlarına artan talebi karşılamak için atıldığını belirten şirket, merkeziyetsizliği mümkün kılan teknolojilerle ilgilenen geliştiricileri desteklemek istediğini belirtti.

Varlık mağazasındaki bu özel sayfa, ilgilenen geliştiricilerin dijital varlıkları yönetmek, akıllı sözleşmeler kurmak, blokzincirleri üzerinde oyun projeleri inşa etmek ve daha fazlası için doğrulanmış çözümler bulmalarına yardımcı olacak. Kullanıcılar, MetaMask bağlantısı yaparak merkeziyetsiz oyunlar üzerindeki işlemlerini gerçekleştirebilecek ve Unity topluluğu içerisinde etkileşim sağlayabilecekler.

Ethereum (ETH) blokzincirinde Web3 oyunları oluşturmak isteyenler için geliştirici platformu ImmutableX‘in (IMX) yanı sıra Solana (SOL) ve Tezos (XTZ)  blokzincirlerinin SDK’ları da mağazaya eklendi.

Bununla birlikte halihazırda Unity tarafından incelenmiş toplamda 13 farklı Web3 projesi yer alıyor.

Unity’nin dahil ettiği Web3 teknolojileri arasında AIKON’un ORE ID’si yer alıyor. ORE ID geliştiricilerin ilk oturum açtıklarında bir blokzinciri hesabı oluşturmalarını sağlayan tek bir oturum açma platformu işlevi görüyor.

Kripto para piyasasının popüler projesi Algorand (ALGO), söz konunu entegrasyonda geliştiricileri Algorand blokzincirinden yararlanırken dijital varlıkları oyunlarına kolayca entegre edebilmelerini sağlayacak.

Altura’nın (ALU) API ve SDK’ları, geliştiricilerin oyun içinde NFT’ler oluşturmasına, güncellemesine ve aktarmasına olanak tanıyacak.

Aptos Labs (APT), oyun geliştiricilerin Aptos üzerinde geliştirmeye başlamasına olanak tanıyan bir yazılım geliştirme kiti sunacak.

Dapper Labs, Unity geliştiricilerinin oyunlarını ve uygulamalarını Flow (FLOW) blokzinciri ile entegre etmelerini kolaylaştıracak.

Immutable X, Ethereum üzerinde ana akıma hazır web3 oyunları oluşturmak ve ölçeklendirmek konusunda yardımcı olacak.

Infura‘nın altyapısı ve araç paketi, geliştiricilerin EVM (Ethereum Virtual Machine) uyumlu herhangi bir blokzinciri oluşturmasına ve buna bağlanmasına yardımcı olacak.

Mematask, geliştiricilerin ve kullanıcıların geliştirdikleri ürünleri ya da topladıkları oyun içi varlıkları tüm Web3 akışıyla bağlamasını sağlayacak bir arayüz görevi üstlenecek.

Quarters, geliştiricilerin sosyal ve birlikte çalışabilir oyunlar yaratmaya odaklanmalarını sağlayan bir sistemin parçası olarak hizmet verecek.

Solana, oyun geliştiricilerinin Solana tabanlı NFT’leri, tokenları ve on-chain programları Unity oyunlarına kolayca entegre etmelerini sağlayacak.

Tezos, oyuncu hesaplarını oyunlar arasında bağlama, oyun içi öğelerin ve para birimlerinin basımı ve ticareti ve daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli özelliklerin entegrasyonunda kullanılacak.

Truffle, Ethereum için kapsamlı bir akıllı sözleşme geliştirme görevi üstlenecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!