Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jack Dorsey’nin “Merkeziyetsiz Twitter” Uygulaması App Store’da Yayında

Twitter’ın eski sahibi Jack Dorsey’in yeni merkeziyetsiz sosyal medya platformu Bluesky’ın mobil uygulaması, App Store üzerinde kullanıma yayınlandı.

Jack Dorsey tarafından desteklenen ve Twitter’a rakip olarak görülen merkeziyetsiz sosyal medya uygulaması Bluesky’ın beta sürümü App Store’da yayınlandı. Piyasaya sürülmesinin ardından uygulama hakkında kayda değer ilk kullanıcı geri bildirimleri de geldi. Kullanıcı verilerini herhangi bir hükümet veya şirketin etkisinden arındırması beklenen merkeziyetsiz platform, Twitter’a olan benzerliğiyle dikkat çekti.

İlk yorumlara ve ekran görüntülerine bakıldığında Bluesky’ın da uygulama içi akış kısmı, arayüz özellikleri, gönderilerin ve yanıtların nasıl sunulduğu da dahil olmak üzere Twitter’ı andırıyor. Öte yandan Bluesky’ın akışında da beğeniler, yorumlar ve yeniden paylaşımlar bulunuyor.

Bluesky, en son merkeziyetsiz teknolojilerin fikirlerini entegre eden yeni bir sosyal ağ olan AT protokolü üzerine inşa edildi. AT protokolü, Bluesky’nin sunucuların birbirleriyle iletişim kurması için yeni bir yol sağlama, bireylerin ve işletmelerin kendi kendilerini barındırmalarına ve bir yerine birden fazla profile sahip olmalarına olanak tanıyacak.

TechCrunch tarafından yayınlanan bir rapora göre Bluesky iOS uygulaması 17 Şubat’ta piyasaya sürüldü ve 28 Şubat itibariyle yaklaşık 2.000 indirmeye ulaştı. Uygulama şuan için sadece özel davetliler tarafından indirilebiliyor Uygulama henüz Google Play üzerinde yer almıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!