Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den Güney Kore’ye Muhteşem Dönüş: Yeni Kripto Para Borsası İddiası

Güney Kore merkezli Kolon Holding Onursal Başkanı Lee Woong-Yeol’un Güney Kore’de yeni bir kripto para borsası için Binance ile görüşmelerde bulunduğu öne sürüldü.

Yerel bir haberi ajansı 28 Şubat tarihli haberinde, Kolon Holding ve dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance’in Güney Kore’de yeni bir kripto para borsası oluşturmak için görüşmelerde bulunduğunu iddia etti.

Ortaklığın tamamlanması için Güney Koreli yetkililer tarafından resmi onay gerektiği belirtilirken Kolon Holding ile kurulacak olası bir ortaklık Binance’in, %41,2’lik hissesini satın aldığı Güney Koreli kripto para borsası Gopax’tan sonra ülkeye yönelik ikinci hamlesi olacak.

Kaynaklara göre 2020 yılından bu yana kripto para ekosistemi ile ilgilenen ve finans, kimya ve moda gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren holding, geçmişte Dunamu gibi Güney Koreli borsalara yatırım yapmıştı.

Özellikle Lee Woong-Yeol’un 2018 yılında Kolon’daki yöneticilik görevinden ayrılmasının ardından yerli ve yabancı kripto para birimlerinin yetkilileri ile blockchain teknolojisi üzerine toplantılar düzenlediği de biliniyor.

Uzmanlar, Kolon ve Binance’in ortaklığının ülkedeki kripto para sektörünün yaklaşık %80’ine hakim olan Upbit’e rakip olabileceğini öne sürdü.

Coingecko verilerine göre son 30 günde %4,4 değer kaybeden Binance’in yerel token’ı BNB, son 24 saatte %0,3 değer kazanarak yazım itibariyle 303,22 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!