Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wall Street Analistleri Bitcoin Fiyatını Yorumladı: Yatay Hareket İyi Mi?

Wall street devi Bernstein’in analistlerine göre Bitcoin fiyatı, bir süre daha yatay şekilde ilerlemeye devam edecek.

Bernstein analistleri Gautam Chhugani ve Mahika Sapra müşterileri için yayınladığı bir notta, “Bitcoin’deki fiyat hareketliliği yatay ilerledi ama buradan yaşanacak bir düşüşten korkmuyoruz. Bitcoin’in 50 bin ile 60 bin dolar aralığında kalmasını ve Bitcoin ETF’lerine yatırım danışmanlarından, varlık platformlarından ve diğer kurumsal fonlardan yatırım geldikçe fiyatın yukarı yönde ilerlemesini bekliyoruz.” dedi.

Bitcoin ağında geçen hafta yapılan güncelleme sonrasında madencilik zorluğu, %5,7 azaldı. Zorluk güncellemesi, her 2 bin 16 blokta bir yapılıyor.

Madenciler çoğaldığı zaman zorluk seviyesi artıyor. Bitcoin’deki hash oranı, geçen ayki güncellemeden sonra yaklaşık %10 düştü.

Analistler ayrıca şu ifadelere yer verdi:

Fiyatın verdiği desteğin zayıflaması ve maliyetlerin halving’den sonra neredeyse ikiye katlanması sebebiyle yüksek maliyetli madencilik ekipmanları kapatıldı ve bu da hash oranının düşmesine yol açtı.

Halving’den sonra Marathon Digital, Riot ve CleanSpark gibi halka açık madencilik şirketlerinin pazar payı, %0,2 büyüme gösterdi. Bernstein analistleri, Bitcoin fiyatı yatay bir şekilde ilerlerken bu şirketlerin pazar payının büyümeye devam etmesini bekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!