Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wall Street Analistlerine Göre Boğa Piyasasını Başlatabilecek 7 Olasılık

Wall Street merkezli Bernstein yatırım firmasına göre kripto para boğa piyasasını ateşleyebilecek 7 olasılığa haberimizin detaylarında ulaşabilirsiniz.

Yaklaşık 10 aydır ayı piyasasının esareti altında düşüş döngüsüne devam eden kripto para piyasası için bir kaç “yeniden doğuş” senaryosunun söz konusu olduğu tahmin ediliyor. CoinDesk’in haberine göre, bu senaryoların en önemli 7 tanesi geçtiğimiz günlerde deneyimli Wall Street yatırım firması Bernstein’in analistleri Gautam Chhugani ve Manas Agrawal tarafından paylaşıldı.

1. Ethereum The Merge’ün Başarılı Bir Şekilde Tamamlanması

Kripto para tarihinin en önemli ve belkide en komplike güncellemelerinden biri olan Ethereum Merge’ün gerçekleşmesine 10 günden kısa bir süre kalmış olsa da yatırımcıların aklında halen daha bir şüphe var. Eğer hiçbir sorun yaşanmadan borsalar ve ağ doğrulayıcıları ile uyumlu bir şekilde geçiş sağlanabilirse bu yeni bir yükseliş dalgası için katalizör görevi üstlenebilir.

2. Rollupların Yeni Bir Kullanıcı Talebi Yaratması

Son dönemlerde Ethereum ana ağı için önem taşıyan rolluplar eğer yeterli işlem hacmini üstlenebilirse yeni bir talep patlaması yaşanabilir. Rollup’dan kısaca bahsetmemiz gerekirse; işlemleri ana ağdaki akıllı sözleşmeler vasıtasıyla ana ağın dışına çıkartan sistem olarak tanımlanabilir. Rollup çözümü, işlemleri ana ağ dışında gerçekleştirerek ana ağda daha az işlem yapılmasını sağlamayı hedefler. Birçok işlem roll up edilerek yani bir araya getirilerek bir blok oluşturulur. Bu da ağın kendisine hız ve ölçeklendirebilirlik sağlar. Halihazırda rollup talebinde ciddi bir artış görülüyor ve ana ağdaki işlemlerin yaklaşık %20’sini rolluplar oluşturuyor.

3. Ethereum Piyasa Değerinin Bitcoin’i Geçmesi

Yatırımcıların en çok beklediği ve belki de istediği gelişmeler arasında Ethereum’un piyasa hacmi olarak Bitcoin’i geçip birinci sıraya oturması yer alıyor. Bunun sebebi de teknolojik bakımdan bazı yatırımcılara göre Ethereum’un Bitcoin’den daha yenilikçi ve küresel sistem ile uyum sağlayabilir şekilde tasarlanması olabilir. Gelecekte yaratılacak bir blockchain ekonomisinde Ether’in dijital para birimi olarak kullanılması mümkün görünüyor.

4. Rolluplar sayesinde DeFi Sezonunun Geri Dönmesi

Analistlere göre, 2020 sezonundaki yükseliş ilk DeFi (Merkeziyetsiz Finans) yazı idi. Fakat o günlerden bu yana DeFi’ye olan ilgi kayboldu. Son zamanlarda rollupların katman 2 üzerindeki işlem ücretlerini azalmış olması DeFi ürünlerini tekrardan cazip kılabilir ve kullanımını arttırabilir. Bu durumun yeni bir yükseliş dalgası için ateşleyici görevi üstlenebileceği düşünülüyor.

5. NFT’lerin Oyun Piyasasına Yönelmesi

Bernstein ekibi, “Kripto oyunlarının kendi benzersiz kültürleri olacak” ifadesinde bulundu. Analist Chhugani ve Agrawal, geleneksel oyun stüdyolarından Web3 oyun geliştiriciliğine büyük bir beyin göçünün yaşandığını işaret ediyor. Bu durum analistlere göre güçlü bir boğa sinyalinin göstergesi olarak yorumlanıyor.

6. Değer ve Fayda Üstüne Tasarlanmış Token Ekonomiklerinin Çoğalması

Daha sürdürebilir, değer ve fayda üstüne çalışılmış token tasarımları meme tokenlarına kıyasla perakende yatırımcının ilgisini daha çok çekebilir ve masaya geri oturmalarını sağlayabilir.

7. Yağ Protokolü Tezinin Yağ Uygulaması Tezine Dönüşmesi

Yağ protokolü tezi; blockchain üzerindeki değerin uygulama katmanından ziyade temel protokol katmanında birikeceğini öne sürüyor. Bernstein analistlerine göre gelişmiş ölçeklenebilirlik, ekonomik işlem maliyetleri, iyileştirilmiş token değeri çalışmaları ve kullandıkları uygulamalara yatırım yapmak için perakende ilgi sayesinde “uzun kuyruk uygulama tokenlarının” büyüyeceğini öne sürdü. Bu olasılıkta aynı şekilde bir yükseliş hareketini tetikleyebilecekler ihtimaller arasında yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!