Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano (ADA) Kurucusu Charles Hoskinson’dan Ethereum Classic (ETC) Yorumu: Ölü bir proje

Cardano (ADA)’nın kurucu Charles Hoskinson, kendisine yönetilen suçlamalar üzerine Ethereum Classic’in (ETC) ölü bir proje olduğunu ifade etti.

Ethereum Classic yönetim kurulunun eski üyelerinden biri olan Cardano kurucusu Charles Hoskinson 6 Eylül tarihinde yaptığı paylaşımda, sosyal medyada kendisi için çıkarılan “ETC madencilerinden madencilik vergisi almaya çalıştı” iddialarına cevap verdi.

Hoskinson, eğer kabul edilseydi “madencilik vergisi” olarak tabir edilen katkı payının sürdürülebilir bir “Ethereum Classic Kalkınma Fonu” için yaratmak için kullanılacağını belirtti. Ancak madenciler, kazançlarını kısıtladığı gerekçesiyle bu teklifi kabul etmedi. Charles, bu haliyle ETC’nin “herhangi bir amacı olmayan ölü bir projeden ibaret” olduğunu ifade etti.

Charles, bütün iş kanıtı sistemine dayalı kripto paralar için aynı şeyi düşünmüyor. Örneğin Ergo (ERG) ağını iş kanıtı alanındaki harika bir topluluğa sahip birkaç kripto paradan biri olduğunu söyleyerek yatırımcılara önermişti.

Öte yandan Hoskinson’un aksine Grayscale ve madencilik devi AntPool gibi bazı sektör oyuncuları ETC’nin bir geleceğe sahip olduğunu düşünüyor. Grayscale’in Ethereum Classic Trust’ü altında 490 milyon dolarlık ETC yatırımı bulunuyor. Antpool ise blockchain ekosistemini desteklemek adına 10 milyon dolarlık yatırım yapmıştı.

Analistler son günlerde Ethereum’un hali hazırda var olan ve çıkmaya hazırlanan iş kanıtı sistemine dayalı versiyonları hakkında olumsuz yorumlarda bulunuyor. En son Coingecko kurucusu Bobby Ong, tüm iş kanıtına dayalı versiyonların madencileri oyalamak üzere çıkarıldığına inandığını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!