Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wall Street Devine Göre Bitcoin Ortalama Fiyata Dönüş Rallisinde: Yükseliş Sürebilir!

Wall Street’in dev kurumu Bernstein, Bitcoin’deki (BTC) yükselişin muhtemelen “ortalamaya dönüş” rallisinden kaynaklandığını öne sürdü ve yükselişin bir süre daha devam edebileceğini ekledi.

Bernstein yakın tarihli bir raporunda, Bitcoin’deki yaklaşık %40’lık değer kazanımının “ortalamaya dönüş” rallisinden kaynaklanabileceğini belirtti. Uzun vadede fiyatların düşse de çıksa da ortalama bir değere geri döneceğini savunan bu ralli kapsamında Bernstein, Bitcoin’in bir süre daha yükselişine devam edebileceğinin altını çizdi.

Bitcoin’in geçmişte hiçbir zaman iki sene üst üste kırmızı kapatmadığını vurgulayan Bernstein, 2023’ün Bitcoin için yükseliş yılı olabileceğini ima etti. Raporda, yakın zaman içerisinde Genesis ve FTX’in iflası gibi birtakım olumsuzlukların Bitcoin ve kripto para piyasası üzerinde etkili olduğu ancak bu vakaların genellikle kaldıraçlı yatırımları etkilediği belirtildi.

Öte yandan Digital Currency Group’un (DCG) devam eden mahkemesi nedeniyle ani bir Bitcoin satışı ihtimalinin ortadan kalkmasının da kripto para piyasasını rahatlatan etmenlerden biri olduğuna raporda yer verildi.

Ancak Bernstein raporda, yükselişin içsel sermayenin yeniden konumlandırılmasından kaynaklandığının ve bu düzeltmenin bir boğa trendine dönüşebilmesi için piyasanın yeni sermayeye ihtiyaç duyduğunun altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!