Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra Classic Yatırımcılarına Müjde: Bu DeFi Protokolü Mainnet ve Airdrop’u Duyurdu!

Çöküşten önce Terra (LUNA) ağı üzerinde bulunan merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Mars Protocol (MARS) mainnet ve yatırımcılarına yapılacak airdrop konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Mars Protocol resmi blog sayfasından 20 Ocak tarihinde yaptığı açıklamada, Terra Classic (LUNC) yatırımcıları için merakla beklenen mainnet ve airdrop tarihlerine dair detaylara yer verdi. Detaylara göre Mars, Cosmos (ATOM) üzerinde 31 ocak tarihinde aktif hale gelecek. Mainnet’in başlamasıyla birlikte aynı zamanda kullanıcılara MARS airdrop’u dağıtılacak.

31 ocak tarihinde hayata geçecek mainnet’in hemen ardından dağıtılacak 64,6 milyon MARS, LUNC’da 2 farklı zaman diliminde yapılan anlık ekran görüntülerinin sonucuna göre belirlenecek. Hak sahipleri tokenlarını 31 Ocak günü talep edebilecekler.

Terra çöküşünün ardından 1,2 milyar dolar değer kaybı yaşayan Mars Protocol’ün, attığı bu yapıcı adımlarla likiditesini tekrardan canlandırmayı amaçladığı belirtiliyor.

Öte yandan toplam 50 milyon MARS token’ı lansman için genesis doğrulayıcılarına (validatör) devredilecek ve bir ay sonra topluluk havuzuna iade edilecek. Genesis’e devredilecek tokenlar hakkında yapılan açıklamada şu detaylara yer verildi:

Bu geçici delegasyon, ağın, oluşumdan kısa bir süre sonra potansiyel olarak büyük bir MARS delegasyonu biriktirebilecek ve zincir üzerindeki işlemleri manipüle etmeye başlayabilecek hileli bir doğrulayıcı tarafından saldırıya karşı korunmasına yardımcı olacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!