Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wall Street’in Tanınan İsmi Bitcoin İçin Yeni Dibi Açıkladı: Noel Tatiline Dikkat!

Bağımsız araştırma ve yatırım danışmanlığı şirketi Fairlead Strategies’in kurucusu Katie Stockton, Bitcoin’in (BTC) önümüzdeki haftalarda yeni bir dip yapmasını beklediklerini belirtti.

Wall Street’te 20 yıllık geçmişi bulunan Katie Stockton 20 Aralık tarihinde Bloomberg’e verdiği röportajda, önümüzdeki günlerde Bitcoin ve kripto para piyasasının genelinde likidite düşüklüğü beklediğini açıkladı. Kurumsal aktörlerin Noel tatili nedeniyle faaliyetlerine ara vereceklerini belirten Stockton, likit olmayan piyasalardaki keskin fiyat hareketlerine karşı yatırımcıları uyardı. Ayrıca kurucu, önümüzdeki haftalarda Bitcoin’in kasım ayında gerilediği mevcut 15.600 dolarlık desteğini kırarak 13.900 dolara kadar gerilemesini ve yeni bir uzun vadeli dip seviyesi yapmasını beklediklerini söyledi.

Kripto para borsası Bitfinex analistleri de Stockton’ın likidite hakkındaki görüşlerine benzer görüşler bildirdi. Noel tatilinde birçok finansal piyasanın kapalı olması nedeniyle tezgah üstü piyasalarda (OTC) ve açık borsalarda düşük likidite kaynaklı yüksek volatilite riskine değinen Bitfinex’e göre yatırımcıların bu duruma karşı hazırlıklı olup pozisyonlarını buna göre ayarlamaları önem teşkil ediyor.

Öte yandan Bitfinex, orta vadede Fairlead’in aksine Bitcoin’in 16.000 ile 18.000 dolar seviyeleri arasında hareket edeceğini iddia etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!