Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Walmart ve JD.com Blockchain Projesinde Birleşiyor

Perakende devleri Walmart ve JD.com,  Çin‘de gıda güvenliği ve izlenebilirlik üzerine yeni bir Blockchain çalışmasına destek veren birkaç şirket arasında yer alıyor.

Tsinghua Üniversitesi Ulusal Mühendislik Laboratuvarı E-Ticaret Teknolojileri ve IBM ile birlikte dört grup, dünyanın en kalabalık ülkesinde gıda tedarik zinciri sürecinde işletmeleri birbirine bağlamayı amaçlıyor. Bu sebeple Blockchain Gıda Güvenliği İttifakı‘nı yarattılar.

Açıklamalara göre, bu fikir, gerçek zamanlı olarak bilgi kaydetmek için teknolojik bir temel oluşturan ,Blockchain kullanılarak ” yiyeceklerin menşei, güvenliği ve özgünlüğü hakkında verileri toplamak için standartlara dayalı bir yöntem” geliştirmeyi amaçlıyor.

Walmart için bu proje gıda tedarik zinciri alanında önceki çalışmalarının genişlediğini gösteriyor. Ekim 2016‘da,  bir sunum sırasında domuz eti ürünlerini izlemek için Tsinghua ve IBM ile birlikte çalışmalarını “oldukça cesaret verici” bir süreç olarak belirtmişlerdi. Walmart’ın gıda güvenliği ve sağlığı başkan yardımcısı Frank Yiannas:

“Geliştirilmiş gıda güvenliği savunucusu olan Walmart, IBM, Tsinghua Üniversitesi ve JD gıda tedarik zinciri boyunca diğerleri ile olan çalışmalarını derinleştirmek için sabırsızlanıyor: İşbirliği, standardizasyon ve yenilikçi teknolojilerin benimsenmesiyle, küresel gıda sisteminin herkes için güvenli kalmasını sağlacak .”

Çin’de Eylül ayı itibariyle 200 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan, bir e-ticaret platformu olan JD.com dikkatleri üzerine çekti.

JD.com’un önümüzdeki birkaç yıl içinde milyarlarca dolarlık yiyecek ithal etmek istediğini bildiren teori, takip etmek için geniş bir ürün envanteri oluşturuyordu.

JD‘nin tedarik zinciri araştırma birimi başkanı Yongli Yu şunları söyledi;

“Dünyada ve özellikle Çin’de tüketiciler gün geçtikçe gıdalarının kaynağını bilmek istiyor ve JD, tam şeffaflığı sağlamak için teknolojiyi kullanmayı kendine görev edinmiş durumda.” 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment