Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Çılgınlığına İnsanlar Evlerini Yatırıyor

Yakın zamanda Bitcoin fiyatlarında gerçekleşen fırlama bu alanda yeni bir yatırım ve ilgi dalgası yarattı. Bu inanılmaz kazanç kapısı insanların bazı pervasız kararlar almasına neden oluyor. Son zamanlarda meydana gelen olaylarda insanlar evlerini ipotek altına aldırarak Bitcoin’e girmek için sermaye yaratıyorlar. Bu olay bu çılgınlığı gözler önüne seriyor.

Bu insanların markete çılgınlar gibi akın etmesi ihtiyat ile gözlenmelidir. Eski atasözünde olduğu gibi ayağını yorganına (Bitcoin’ine) göre uzat. Yani kaybetmek istediğinden daha fazla paranı Bitcoin’e yatırma.

Endişe Verici Akım

Bir kaç örnekte daha görebileceğimiz gibi insanlar sadece evlerini ipotek altına almak ile kalmıyor aynı zamanda bankalardan kredi çekerek bu değişken ve dengesiz bir varlığa yatırım yapıyorlar. Gönüllü olarak yatırımcıların güvenliği için kurulan Kuzey Amerika Menkul Kıymetler Yönetim Derneği (NASAA) başkanı Joseph Borg ve Alabama menkul kıymetler komisyonunu Bitcoin yatırımcılarının gelişmekte olan endişe verici bir akım içine girdikleri görüşündeler.

“İpotek ile Bitcoin alındığını görüyoruz. İnsanlar kredi kartları, senetler kullanıyor. Bu yılda 100,000 dolar kazanan mortgage ödeyen ve iki çocuk okutan birinin yatırım yapabileceği bir şey değil.”

Borg’un başka harcaması olan insanların yatırım yapmaması gerekir demesi biraz tek taraflı gözükebilir çünkü asıl konunun her şeyde olduğu gibi bütün varımız yokumuz ile değil elimizde artakalan ve gözden çıkartabileceğimiz bir para ile yatırım yapmalıyız.

Aşağı Tükürsen Sakal Yukarı Tükürsen Bıyık

Bitcoin’in nasıl yatırımcıları bankaya olan borçlarından ve bağımlılıklarından kurtardığına dair bir çok hikaye mevcut. Buna rağmen borç ile borç kapamak için kredi çekilip böyle bir yatırım yapmak özellikle Bitcoin gibi değişken ve dengesiz bir varlığa yatırım yapmak hiçte akıl karı değil. Sorun sadece Bitcoin’e yatırım yapmak değil insanların bu yatırıma girmek için girdikleri durum. Evlerini ipotek altına aldırmak, kredi çekmek ve başka türlü borç altına girerek yatırım yapmak, özellikle dijital para birimlerinin henüz geleceği belirsizliğini korurken böyle bir yatırım yapmak oldukça tehlikeli.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment