Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Walmart Kendi Dijital Parasını mı Oluşturuyor?

ABD’nin perakende devi olan Walmart kendi dijital parasını oluşturuyor olabilir.

Yakın tarihte yapılmış bir patent başvurusu Walmart’ın kendi dijital parası üstünde çalıştığını gösteriyor olabilir. ABD Patent ve Marka Kurumu tarafından yayınlanan bilgilere göre Walmart’ın yaptığı patent başvurusunda şöyle bir kesit yer alıyor:

“Bir dijital para birimini normal bir para birimine bağlayarak yeni bir dijital para birimi oluşturmak.”

Yine Walmart’ın patentinde yer alan kesitlere göre Blockchain ile desteklenen bu dijital para “Amerikan Dolarına bağlanabilir.” Bu aslında kripto para sektöründe gayet aşina olduğumuz sabitkoin tanımını akıllara getiriyor.

Walmart bu sabitkoin projesiyle tam olarak ne gibi bir kullanıcısını hedefliyor bilinmiyor. Ancak patent başvurusuna göre bu dijital para belli başı ortaklar arasında kullanılabilir. Şirket ayrıca bu dijital paranın bankalara komisyon ödeyecek durumu olmayan ve günlük ihtiyaçlarını Walmart’tan karşılayan kişiler tarafından kullanılabileceğini öneriyor.

Projenin Detayları

Walmart tarafından yapılan patent başvurusuna göre bu dijital para herhangi bir hizmet bedelli ödemeden saklanabilecek:

“Bu dijital para işlem ücreti alınmayan veya çok düşük olan bir ortamda saklanabilir. Bu dijital para ilgili ortamlardan harcanabilir, nakit paraya dönüştürülebilir. Bu hesaplar faiz bile kazanabilirler.”

Şirketin yaptığı patent başvurusuna göre bu dijital para belli başlı perakendecilerdeki nakit para, banka ve kredi kartı kullanımını minimuma indirgeyebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment