Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Ethereum Arasında Yeni Bir Köprü Kuruluyor

Yeni bir kripto para şirketi Bitcoin ağı için özel olarak geliştirilen Lightning Network teknolojisini Ethereum ile buluşturmayı başardı.

Kripto para geliştiricileri bundan birkaç yıl önce Lightning Network adı verilen özel bir teknoloji üstünde çalışmaya başladılar. Lightning Network protokolünün amacı Bitcoin ağındaki işlem ücretlerini düşürmek ve işlem hızlarını artırmak.

Ethereum ile Buluştu

Blockade Games adlı bir kripto para şirketi, Bitcoin için geliştirilen bu teknolojiyi Ethereum ağına aktarmayı başardı.

Şirket 31 Temmuz tarihinde konuya ilgili bir duyuru yayınladı ve bu işlemin nasıl gerçekleştiğini açıkladı. Konu hakkında yayınlanan bilgilere göre şirket; Ethereum’daki akıllı kontratların tanıyabileceği ve çalıştırabileceği bir Lightning işlemi yaparak Bitcoin ve Ethereum ağları arasında bir köprü kurdu.

Bu işlemi Rinkeby adlı deneme ağında tamamlayan şirket önümüzdeki birkaç hafta içerisinde gerçek Ether kullanarak tamamen gerçek bir işlem yapmayı düşünüyor. Şirketin konu hakkında yayınladığı açıklamadan bir kesit şu şekilde:

“Ethereum’un ve diğer Blockchain platformlarının altyapısını kullanarak şu anda Bitcoin kullanan takipçilerimize yeni hizmetler sunmak istiyoruz.”

Şirketin bu projesi gerçekten verimli bir şekilde hayata geçirilebilirse Bitcoin ile yapılan bir Lightning işlemi, Ethereum ağındaki bir olayı tetikleyebilecek. Bu da iki ağ arasında soyut bir köprü kurulmasını sağlayacak:

“Lightning Network ödemelerini sistemimize entegre ederek Bitcoin’den doğrudan ödeme alabiliyor ve başka bir Blockchain’de başka bir olayı tetikleyebiliyoruz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment