Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Merkez Bankaları Bitcoin Stoklamaya Başlayacaklar”

Anthony Pompliano merkez bankalarının yakın gelecekte Bitcoin stoklamaya başlayacaklarını düşünüyor.

Kripto para sektörünün ünlü isimlerinden Anthony Pompliano geçtiğimiz gün kendi sosyal medya hesabından bir gönderi paylaştı.

Gelecekteki kripto para kullanımından bahseden Pompliano merkez bankalarının yavaş yavaş Bitcoin stoklamaya başlayacaklarını düşünüyor.

Altına Yatırım

Financial Times tarafından yapılan habere göre Dünya genelindeki merkez bankaları bu yılın ilk çeyreğinde toplamda 15.7 milyar dolarlık altın satın aldılar. Bunun sebebi ise merkez bankası rezervlerini çeşitlendirmek ve dolar bağımlılığını azaltmak.

Bunun rekor düzeyde bir miktar olduğunu söylemek mümkün. Merkez bankalarının bu kadar yüklü miktarlarda altın almalarının sebebi ise özellikle ABD-Çin arasındaki ticaret savaşının etkilerinden korunmak.

Merkez bankaları yoğun bir şekilde altın alıyorlar ancak Dünya Altın Konseyi’nin bu konu hakkında tam olarak ne gibi bir adım atacağı henüz bilinmiyor.

Bitcoin’e Geçiş

Anthony Pompliano merkez bankalarının zaman içerisinde altın yatırımı yapmayı bırakıp Bitcoin’e geçiş yapacaklarını düşünüyor.

“Her bir merkez bankasının Bitcoin almaya başlayacağını” söyleyen Pompliano bunun yakın gelecekte yaşanmasını öngörüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment