Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Walmart, Kripto Para Odaklı Ürün Lideri Arıyor

ABD’nin en büyük perakende zincirlerinden biri olan Walmart, yakın bir zamanda paylaşılan bir iş ilanına göre, dijital para ve kripto paralara odaklı bir ürün lideri arıyor.

İş ilanına göre bu rolü üstlenen kişi, şirketin dijital para birimi stratejisini ve ürün yol haritasını geliştirmekten sorumlu olacak.

Ayrıca ürün lideri olacak kişinin, dijital para/kripto para ve blockchain ile ilgili teknolojilerde uzman olarak, oluşturulabilecek ürün ve yapılabileceklere yönelik yol haritasını yönlendirmesi ve kripto ile ilgili yatırımları ve ortaklıkları saptaması bekleniyor.

İlana göre işe alımda, kripto para ekosistemi ve ilgili teknolojilerle ilgili deneyim sahibi olan kişiler tercih ediliyor. Bunun yanı sıra şirket, temel nitelikler olarak; ürün veya program yönetimi, teknolojiyi piyasaya aktarma süreci ve genel olarak teknoloji alanında 10 yılı aşkın bir deneyime sahip adaylar arıyor.

Walmart, iki yıl önce, fiyat açısından sabit bir kripto para için patent başvurusunda bulunmuştu. Perakende zinciri ayrıca, çeşitli ürünlerinin takibi için blockchain teknolojisini de denedi. Şirket, bu amaçla IBM ile birlikte çalıştı ve açık kaynaklı defter teknolojisi Hyperledger Fabric’e dayalı bir izleme sistemi oluşturdu.


Görsel: Walmart tabelası (Mike Mozart, CC BY-SA 3.0 lisanslıdır, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!