Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İki Haftada İki Kat Büyüdü: Waves Nedir?

Waves (WAVES), iki hafta içerisinde fiyatını ikiye katladı. 9 Nisan’da ATH gören Waves ve WAVES token nedir?

Waves (WAVES); aylık grafikte yüzde 66, iki haftalık grafikte yüzde 39 ve haftalık grafikte yüzde 29 oranında değer kazandı. Günlük bazda yüzde 18 oranında kazanç elde eden WAVES, 20,82 dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

1.6 milyar dolar piyasa değeri bulunan token, 69. sırada konumlanıyor. WAVES’in günlük ticaret hacmi ise 1.3 milyar dolar seviyesinde.

waves-token
Kaynak

Waves ve WAVES token nedir?

Waves; kullanıcıların token yaratmalarına olanak tanıyan merkeziyetsiz, açık kaynaklı bir blockchain ağıdır. Kullanıcılar, geliştirdikleri tokenları anında transfer edebilir ve trading işlemlerine başlayabilir. Protokol, aynı zamanda web 3.0 uygulamalarının geliştirilmesi için çeşitli araçlar sağlar.  

Waves, kendisine ait Ride programlama dilini kullanır ve bu dilin geliştiriciler için kolaylık sağladığını belirtir. Ağda Leasing Proof-of-Stake (LPoS) mekanizması kullanılır. Waves’in Waves.Exchange adında kendi borsası ve WavesFX isimli cüzdan uygulaması vardır.

Ağın yerel tokenı WAVES; transfer işlemlerinde, trading yaparken ve uygulamalar için gereken ödemelerde kullanılır. Ayrıca ağda blok üretenler ödül olarak WAVES token alır. Tokenın toplam arzı 100 milyondur ve Waves’in kendi borsasından veya diğer merkezi borsalardan temin edilebilir.

WAVES’i listeleyen borsalar arasında; Bitexen, Binance, Kraken, VCC Exchange, WhiteBIT, Huobi, OKEx, Coinsbit, Crypto.com, FTX, Gate.io, Uniswap, EXMO, HitBTC, Bitcoin.com, KuCoin, Bittrex bulunur.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!